Belediye çocuklar üzerinden rant sağladı

Avcılar Belediyesi'ndeki usulsüzlükler tek tek denetim raporlarına yazıldı. Belediye'nin, fakir çocuklar için düzenlediği sünnet şöleninde bir çocuk için 300 lira yerine bin 500 lira masraf ödediği ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Temmuz 2015 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye çocuklar üzerinden rant sağladı

ERCAN ÖZTÜRK

Avcılar Belediyesi'ndeki usulsüzlükler 2014 yılı Denetim Komisyon raporlarına yansıdı. CHP'li Cafer Çadırardıç, Adnan Türkoğlu ve Mehmet Özgür tarafından hazırlanıp Belediye Başkanı Handan Toprak'a sunulan raporda çok sayıda usulsüzlük tek tek yazıldı. Başta belediyenin yaptığı 31 milyon TL'lik çöp ihalesindeki usulsüzlüklerin de yer aldığı raporda belediye kaynaklarının da etkin bir biçiminde kullanılmadığına yer verildi.

KAMU ZARARI OLUŞTU

AKŞAM'ın ele geçirdiği Avcılar Belediyesiyle ilgili raporda şu usulsüzlüklere yer verildi:

- Yapılan ihalelerin birçoğunda rekabetçi ihale ortamının sağlanmadığı bu nedenle kamu zararının oluşmuş ve oluşabilecek olduğu değerlendirilmiştir.

- Avcılar Belediyesi Sosyal Tesislerine ait zararı absorbe edebilmek için 560.000,00 TL para aklarmış, belediyemizin kaynakları etkin ve verimli kullanılmamıştır.

ÇOCUKLAR ÜZERİNDEN RANT

- Avcılar Belediyesi sünnet şöleni altında bir etkinlik yapmış ve bu etkinlikteki ana amaç fakir fukaranın ücretsiz sünnet ettirelim derken 424.505,00 TL para harcamıştır. Özel hastanede bir çocuğun sünneti yaklaşık 300 TL iken Avcılar Belediyesi bir çocuk başına maliyeti yaklaşık 1500 TL ye mal etmiştir. Bu nedenle kamunun zarara uğratıldığı kanaati oluşmuştur.

Rakam uçuk!

Raporda, "Muhtelif parkların yapım işi ihalesi ihaleyi alan firma Bakır İnşaat, ihale bedeli 3.458.564,55 TL gibi yüksek bir rakam olmasına rağmen bu ihaleye tek firma teklif vermiş ve ihaleyi alan firma Bakır İnşaat olmuştur" denildi.

İHALELER USULSÜZ

Raporda, yapılan ihalelerin birçoğunda yaklaşık maliyete çok yakın teklifler verildiği, ihalelere az sayıda firma katıldığı, teklif sunan bir kısım firmaların usulü nedenlerle ihale dışı kaldığı ifade edildi.

İftar yemeği de adrese teslim

Raporda, "2014 yılı Ramazan ayı Kadir Gecesi iftar yemeği için ödenen 10.000 kişilik faturaya konu olan hizmet başka bir firmadan teklif alınmaksızın rekabet ortamı oluşturulmadan alınmıştır. Ayrıca hizmet alınan firmanın fatura konusu işi tam ve eksiksiz olarak eksiksiz olarak yapıp yapmadığını denetleyecek mekanizma ve raporları yoktur. Kontrol ve denetim mekanizmalarının kurulması Avcılar Belediyesi ve haklının yararına olacağı kanaatindeyiz" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber