F16'lar PKK'nın en stratejik kampı Hakurk'u vurdu

Diyarbakır'da akşam saatlerinde kalkan çok sayıda savaş uçağının Hakurk'taki PKK kamplarını vurduğu öğrenildi. PKK'ya son üç günde üçüncü operasyonunu yapana TSK'nın hedefindeki Hakurk, örgütün en stratejik kamplarından. Jetlerin,i Hakurk'u İnsansız Hava Aracı'nın verdiği koordinatlar çerçevesinde kamptaki eğitim ve sağlık tesislerini bombaladığı öğrenildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Temmuz 2015 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
F16'lar PKK'nın en stratejik kampı Hakurk'u vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik operasyonları bugün de sürüyor. Bu çerçevede bugün akşam saatlerinde Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan çok sayıda savaş uçağı havalandı. Saat 20.00 sıralarında havalanan uçakların ağır bombardıman yüklü olduğu görüldü.

Kuzey Irak'a doğru hareket eden uçakların, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin karşı tarafında bulunan Kuzey Irak'ın Hakurk bölgesindeki kampları vurduğu öğrenildi. Bu operasyon son iki gündeki, iki hava operasyonuna göre daha küçük çaplı olarak planlandı. Jetlerin noktasal hedefinin ise PKK'nın Hakurk kampı olduğu öğrenildi.

İlk iki operasyonda Kuzey Irak sınır hattındaki tüm PKK kampları vurulurken Hakurk'a bombardıman yapılmamıştı. PKK'nın hem eğitim hem de lojistik üs olarak kullandığı Hakurk'a operasyon bu sabah saatlerinde başlatıldı. Batman'dan kalkan İnsansız Hava Aracı, kamp üzerinde yaptığı uçuşlarda bölgede olağandışı hareketlilik olduğunu fark etti. PKK'nın sözde silah bırakma sürecinde boşaltılacağı ifade edilen kampın, aksine yapılandırıldığı ve yeni eğitim merkezleri ile sağlık binaları inşa edildiği tespit edildi. İHA'nın yolladığı koordinatlar çerçevesinde saat 20.00 sıralarında Diyarbakır'dan kalkan 3 F-16, belirlenen hedefleri vurmaya başladı.

Yurtiçi ve yurtdışındaki hedefleri vuruldu

Edinilen bilgiye göre, operasyon kapsamında Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından ilk uçak saat 19.41'de havalanırken, son uçak üsse saat 23.33'te döndü.

Toplam 9 sorti yapan uçaklar, yurtiçi ve yurtdışındaki hedefleri vurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber