Demirtaş: Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin tek başına iktidar olmak için çeşitli yollar denediğini belirterek, "Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok, asıl siz ne yapacaksınız? O cenazelerin üzerine örtülen bayrak sanıyor musunuz sizin suçlarınızı örtecek?" dedi.

Haber Giriş : 27 Temmuz 2015 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş: Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilere açıklama yaptı.

Ülkenin adım adım savaşa sürüklendiğini belirten Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

AKP hükümeti boğazına kadar günaha, kirliliğe batmıştır. Büyük bir kaygı ve öfkeyle hareket ederek yeniden tek başına iktidar olmanın yollarını aramaya başladı. Erken seçimden kaçacak korkacak halimiz yok. Tabii ki sadece tek başına iktidar olmak için yapmıyor.

Ölümüne sebep olduklarınız bizim evladımızdır. Ölenlere sahip çıkacağız. Evlatlarımız sizin pislikleriniz örtülsün diye öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Bizim kaybedecek saraylarımız yok, kırmızı plakamız, ayyakabı kutularına konulmuş paramız yok. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok, asıl siz ne yapacaksınız? O cenazelerin üzerine örtülen bayrak sanıyor musunuz sizin suçlarını örtecek?

Erken seçimde AKP'nin bu ülkenin başına bela olmaması için çalışacağız. Barış sadece bir adım ötemizde duruyordu. Şaşalı sınır ötesi operasyonlar, göstermelik operasyonlar hükümeti kurtarma politakasıdır. Saray artık kendi devlet kurmuştur. Hükümet devlet içinde devletin aldığı kararları uygulayan memurlardır. Ölümleri geri getiremeyiz. AKP'nin hışmından kormuyoruz.

Korkacak bir şeyimiz olsa siyasette olmazdık. Asıl kendi kirli geçmişlerine, tarihlerine baksınlar. Partileri halk açar, halk kapatır. Bizim veremeyeceğiz hiçbir hesabımız yok.

Dolmabahçe mutabakatıyla ilgili Sayın Davutoğlu'nun açıklama yapmasını bekliyoruz. Tek cümle söylemedi. Altında imzaları var. Bu kadar mı bir başbakan iradesiz olur?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber