Büro Memur-Sen üyelerinin bisikletli eylemi

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi taleplerini duyurabilmek amacıyla Ankara'ya gitmek üzere Balıkesir'den yola çıkan bisikletli grup Kocaeli'ye geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2015 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büro Memur-Sen üyelerinin bisikletli eylemi

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi taleplerini duyurabilmek için bisikletle Balıkesir'den Ankara'ya yola çıkan Memur-Sen'e bağlı Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) üyesi grup Kocaeli'ye ulaştı.

Kocaeli Fuarı'ndaki Sivil Toplum Merkezi'ne bisikletleriyle gelen grubu, Mermur-Sen'e bağlı sendikaların kentteki üyeleri karşıladı.

Sendikanın 3 No'lu Kocaeli Şube Başkanı Fırat Güler, yaptığı basın açıklamasında, 2 milyon memuru ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin 3 Ağustos'ta başlayacağını söyledi.

Sendika olarak tüm üyeleri ve aileleri için kazanımlar elde etmek ve refah seviyelerini artırmak amacıyla var güçleriyle mücadele edeceklerini vurgulayan Güler, "Son yapılan araştırmalara göre ülkemizdeki yoksulluk sınırı 4 bin liranın üzerindedir. Hizmet kolumuzdaki memurlar ise ortalama 2 bin 200 lira maaş almaktadır" diye konuştu.

Güler, kamu görevlilerinin çalışma koşullarının düzeltilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi için bütçeden haklarını istediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun için mücadelemize aralıksız devam ediyoruz. 3 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme öncesinde Balıkesir'den başlayıp Kocaeli'den devam eden ve Ankara'da son bulacak olan 800 kilometrelik bisiklet eylemimiz, bunun bir kanıtıdır. Bu eylem, unutulan, hakları ellerinden alınan memurlarımızın eylemidir. Hak eylemidir, adalet eylemidir."

Açıklamanın ardından Merkez Bankası'nın önüne giden grup, buradan başlayarak şehir merkezinde yürüyüş yaptı.

Bisikletli grup, Kocaeli'nin ardından Sakarya, Düzce ve Bolu güzergahını takip ederek Ankara'ya ulaşacak ve 1 Ağustos'ta Güven Park'taki basın açıklamasına katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber