Davutoğlu: Herkes ayağını denk alsın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayın programında gündeme dair önemli açıklamalar yapıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2015 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Herkes ayağını denk alsın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATV-A Haber ortak yayınında soruları cevaplandırıyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

ABD ile görüş ayrılığı giderildi. Uçuşa yasak bölge eskiden beri savunduğumuz bir argümandı. Türkiye sınırlarında DAEŞ'i görmek istemiyoruz.

Türkiye Suriye sınırın nihayetinde NATO'nun da koruma alanında. Bizim amacımız bütün müttefik ülkelerin bizi doğru anlaması. Bir çok diplomatik temaslarda bulunduk ve başka görüşmelerde planlıyoruz. Anlattık izah ettik yarında bu temaslar devam edecek.

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Türkiye sınırlarında olan biten her hareketi NATO'ya bilgi vermek önemlidir. PKK ve DAEŞ'e karşı yapılan operasyonlarda yoğun bir kamuoyu desteği var. Operasyonlar kesin sonuç alınan kadar devam edecek.

Nedir netice PKK'nın silahlı unsurları sınır dışına çıkmış olacak. Nedir netice DAEŞ'in sınırlarımızdan uzaklaşması. Şu ana kadar uluslararası camiada olumsuz bir tavır yok

ABD BASININDAN ÇIKAN HABERLER

Amerika PKK'nın dostudur demek Amerikan duruşuna terstir. PKK Amerika yasaların göre terör örgütüdür.

SURİYE'DEKİ GELİŞMELER

Kendi halkıyla savaşan hiçbir ordunun başarı şansı yoktur. Esad'ın meşruiyeti kalmamış. Esad'ın açıklaması rejimin bittiği anlamına gelir.

DAEŞ TERÖRÜ

Türkiye demokrasi ile İslam'ın bir arada yaşadığı bir ülkedir. Türkiye'de bir başarı hikayesi yazılıyor. Millet ile devletin buluştuğu. Bu başarı hikayesi DAEŞ'in antisi.Türkiye bölgede istikrarın en önemli ülkesi DAEŞ'in kaos isteyen yapısına ters. Bütün bunlara bakıldığında Türkiye ile hem ideolojik hem de stratejik bir farklılığı var.

HERKES AYAĞINI DENK ALSIN

Biz Türkiye hedef alanları hedef alıyoruz. Türkiye yeni bir döneme girmişken tansiyon düşmüşken birileri Türkiye'de terör olaylarını tırmandırdı. Baraj inşaatı için çalışan tırlara saldırıldı. güvenlik güçlerimize saldırıldı, adeta kanıksadık bu haberleri. Bü üç terör örgütü DAEŞ,PKK DHKP-C sosyolojik kesimleri istismar etmeye çalışıyor. Bu 3 örgüte karşı eş zamanlı operasyon başlattık. Etnik yapımızla oynayanın başına yıkarız. PKK'dan alınan kararla eylem yapıldı. Cenazede terör propgandası yapmak istediler. Türkiye 1 hafta önceki Türkiye değil herkes ayağını denk alsın. Şu veya bu hassasiyetleri kaşıyarak kaosa sürükleneceğini düşünüyorlarsa hiç heveslenmesinler

BAHÇELİ'NİN 'HDP KAPATILSIN' ÇAĞRISI

İşin bir siyasi yönü var, bir de hukuki yönü var. Ben siyasi olarak, partilerin kapatılmasına ilkesel olarak karşıyım. Hukuki yönüne bakıldığında ise teröre destek gibi bir çerçeve de var. Seçimlerden yeni çıktık, temsili yüksek bir Meclis var. Siyasi olarak bunun bir çözüm olabileceği kanaatinde değilim. Hukuki olarak ise bizim yetkimiz dışında bir husustur. 80 milletvekiline sahip bir parti olarak HDP artık Türkiye'yi hedef alan bir terör örgütünün sözcülüğünü bırakmalı. Silahı değil, siyaseti savunmalı. 'Ben sözleyince bırakacaklar mı' diyor. Sen söyle. Senin söylediğinin bir hükmü yoksa neden İmralı'ya gitmek istiyorsun. İlkesel olarak biz partilerin, kurumların değil, kim suça, teröre, şiddete bulaşmışsa, onların cezalandırılmasını isateriz.

HDP'NİN İMRALI ZİYARETİ TALEBİ

İmralı bir ara heyeti istemediğini de söylemişti. Biz Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni başlattık. Demokratikleşme ve terörün bitirilmesini amaçladık. Bu iş bir ayakla yürümez. Biz demokratiklşeme konusunda adımları attık ama silahlar konusunda adım atılmadı. HDP'nin TBMM'de savunamayacağı bir fikir olamaz. Her şeyi Meclis çatısı altında konuşabilirler. O zaman neden silah? 2013 Nevruz'unda 'Silahın devri kapanmıştır' diye açıklama yapıldı. Ama halen biz aynı noktadayız. Bir adım atılmadı.

Star Gazetesi'NE BOMBA

Onlar çok sesliliğe alışkın değiller. Her şeyi eleştirmek istiyorlar ama kendilerinin eleştirilmesine tahammülleri yok. Bu vesileyle ben hem A Haber'e, hem de Star'a yönelik saldırıları telin ediyorum ve kınıyorum.

PARALEL YAPI (MİT TIR'LARI İDDİASI)

Çok çarpıcı bir tablo var. Bir taraftan bu terör örgütleri bu faaliyetleri yaparken, paralel yapıya dikkat çekmek lazım. Bizi MİT TIR'ları IŞİD'e silah götürüyor diye karalamaya çalıştılar. Peki 4 gündür Türkiye IŞİD'e karşı operasyon yapıyor, buna ne diyeceksiniz? Şimdi de Türkiye'yi riske attığımızı söylüyorlar. Operasyonlarda sivil kayıp olduğunu hep birlikte iddia ediyorlar. Bu operasyonlarda sivil kayıp olmamıştır. Sivilin Kandil'de ne işi var? Kürt medyası susturuluyor diye yine paralel yapı propoganda yapıyor. Türkiye'de Kürt medyası diye bir şey yok, medya var. Teröre destek veren yayınlar var.

Hakan Fidan'IN BİLGİLENDİRME HEYETİNDE YER ALMASI

Sayın Kaılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile görüşmelerimizde, benim heyet gönderme teklifim, devlet terbiyesi çerçevesinde gayet olumlu karşılandı. Bugün de heyet gitti iki partiye. Sayınb Hakan Fidan, bu devlette önemli bir kurumun başındadır. Resmi ve meşru bir temsilcidir. Ben her iki liderin de olumsuz bir bakış açısı geliştireceğini düşünmüyorum. HDP diyebilir ki bize neden bilgilendirme yapılmadı. Onlar önce safını ve yerini belirlesin, bilgileri nerelere servis edebileceği noktasında soru işaretlerini kaldırsın, biz gerekeni yaparız. Polisimizi öldürenleri savunurken, emniyet gelip sana bilgi vermez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber