'Sınırda her türlü fiziki tedbirler alındı'

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, sınırda her türlü fiziki tedbirlerin alındığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2015 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sınırda her türlü fiziki tedbirler alındı'

Vali Tapsız, yaptığı açıklamada, Dağ Hudut Karakolu'nda bir astsubayı şehit verdiklerini 2 askerin de yaralandığını ifade ederek, "Ben öncelikle Dağ Hudut Karakolu'nda görev yapan arkadaşlarımızı ildeki bütün kurumlarımız adına temsilcilerimiz ile beraber gelip baş sağlığı dileklerimi ilettim. Yaralı askerlerimiz bugün taburcu oldular. Askerlerimizin sağlık durumları gayet iyi, birliğimizi beraberliğimizi iletmek üzere ziyarete geldim. Onların her zaman yanlarında olduğumuzu ilettim" dedi.

Basın mensuplarının sınır güvenliği konusundaki sorusu üzerine Vali Tapsız, "Sınırımızda tedbirler en üst seviyede; fiziki önlemler, tedbirler alınmış durumda, ayrıca araç gereç, personel yönünden burada had safhada, alınmış durumda, sınırımızla ilgili hiçbir şeyimiz yok. Daha öncede yoktu, yani bu bölgede daha önceden aksaklıkla ilgili haberler yapılıyordu. Ama bunların gerçeği yansıtmadığı öyle olmadığını siz gördünüz sınırımızda tedbirler en süt seviyede, bakın burada son iki yılda DEAŞ'a katılmak üzere Suriye tarafına giden veya gelmeye çalışan 30 farklı ülkeden 300 üzerinde yakalanmış, sınır dışı edilmiştir. Buda bizim sınırda ne kadar tedbir ve önlem aldığımızı zaten kendiliğinden gösteriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri 24 saat görevinin başındadır. Kahraman bir şekilde görevlerini yapıyorlar" dedi.

Astsubayı şehit eden IŞİD militanının kimliği ve uyruğunun belli olup olmadığı sorusuna Vali Tapsız, "Sadece şunu söyleyeyim, uyruğu Mısırlıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber