'Demokratikleşme de terörle mücadele de devam edecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonlara ilişkin "Demokratikleşme de terörle mücadele de devam etmeli. Kararlılıkla mücadele için güçlü hükümet gerekli. Sonuç alınana kadar devam etmeli" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Temmuz 2015 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Demokratikleşme de terörle mücadele de devam edecek'

ZÜBEYDE YALÇIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanlık Divanı üyelerini kabul etti. Erdoğan basına kapalı görüşmede Kandil ve DAEŞ mevzilerinin bombalanması, şehirlerde yürütülen operasyonlara ilişkin görüşlerini paylaştı. Erdoğan, PKK'nın, Çözüm Süreci ile ilgili yapması gerekenleri yerine getirmediğini, bölgede kamu düzenini bozduğunu ve devletin buna izin vermesinin sözkonusu olamayacağını belirterek, "Aslında bu operasyonlarda geç bile kalında. Daha önce yapılmalıydı" dedi. Kimsenin Türkiye'yi karıştırmasına izin verilmeyeceğini, terörle mücadelenin bu kapsamda kararlılıklara devam etmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Kamu düzeni sağlanmalı" mesajı verdi. Mücadelenin sonuca ulaşmaması için büyük bir kararlılık gerektiğini ifade eden Erdoğan "Güçlü bir hükümetle bu mücadelenin yapılmasını ben daha doğru buluyorum" dedi.

PARTİLERE BİRLİK ÇAĞRISI

Bu süreçte tüm partilere de "birlik çağrısı" yapan Erdoğan, "Başarılı sonuç almak için toplumun birlik ve beraberlik içinde olması gerekir. Siyasi partiler içinde bulundukları durumu, küçük siyasi çıkar ve hesapları bir yana bırakıp terör konusunda topluma ortak mesajlar vermeli. Birlik ve bütünlük içinde olmalı. Çünkü bu ülkenin birlik ve bütünlüğü ile ilgili bir konu" diye konuştu. Demokratikleşme sürecinin ve terörle mücadelinin ayrı şeyler olduğunu belirten Erdoğan, "Bir taraftan terörle mücadele sürerken bir taraftan da vatandaşlarımızın ihtiyacı olan demokratik adımlar atılmaya devam edilmeli. Bu ikisi farklı süreçler. Bu güne kadar demokratikleşme için atılan tüm adımlar vatandaşlarımız içindi" dedi. Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde, doğudan Lazkiye'ye kadar uzanan güvenli bölge kurulabilmesi için hava operasyonlarının yetersiz kalması halinde kara harekatına gereksinim duyulabileceği ve bunun uluslararası aktörlerce yapılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "Böyle bir harekat sırasında Özgür Suriye Ordusu'na ilişkin unsurlar orada korunmalı" mesajı verdi. Erdoğan batılı ülkelerin terörle mücadele konusundaki çifte standartlarından da yakınarak, "Almanya'dan PKK vakıf ve derneklerinin orada yaşayan vatandaşlardan para topladığını belirtip, bazı suçluların iadesini istedik, ancak olumlu cevap alamadık. İsteklerimiz ağırdan alındı, bekletildik ve oyalandık. Biz de Almanya'nın bazı taleplerini beklettik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber