Mardin ve Mersin'de 2 kişi hayatını kaybetti

Terör örgütü sempatizanlarının çıkardığı olaylarda, Mardin ve Mersin'de 2 kişi öldü. Bazı noktalarda karakollar ve polis araçları uzun namlulu silahlarla taranırken operasyonlarsa hız kesmiyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Temmuz 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin ve Mersin'de 2 kişi hayatını kaybetti

Türkiye'ye yönelik terörist saldırılar ve terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar dün de sürdü. Mersin ve Mardin'de iki kişi yaşamını yitirirken, PKK'lı teröristler, karakollara taciz ateşi açtı. 3 ambulans tarandı.

İstanbul: Terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 117 kişiden 39'u adliyeye sevk edildi. DAEŞ ayağında gözaltına alınan "Ebu Hanzala" kod adlı Halis Bayancuk'un da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Mersin: Şevket Sümer Mahallesi'nde toplanan yüzleri maskeli 200 PKK yandaşı, polislere molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı. Göstericilerin, Site Polis Merkezi'ne attıkları aydınlatma fişeği, olayları 27'nci kattaki evinin balkonunda izleyen 2 çocuk babası TIR şoförü Bülent Ecevit Güngör'ün (40) başına isabet etti. Ağır yaralanan Güngör, kaldırıldığı hastanene dün sabaha karşı öldü. Saldırı MOBESE kameraları tarafından görüntülendi. Tarsus'ta ise DAEŞ'e yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

Mardin: Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne ateş açan PKK'lılar, ardından el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenledi. 4 polis yaralandı. YDG-H'ya yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Nusaybin ilçesinde YDG-H üyeleri ile polis arasında çatışma çıktı. 1 YDG-H üyesi öldü. İlçedeki devlet hastanesinde bulunan 3 ambulans uzun namlulu silahlarla tarandı.

Şırnak: Cizre'de gösteri yapan maskeli gruplar, polise taş molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Nur Mahallesi'nde göstericilerle polis arasında çıkan çatışmada Emin Oflaz (17) silahla yaralandı. Geymişule Tepe Üs Bölgesi'ne, Doçka uçaksavar makineli tüfekle taciz atışı yapıldı.

Diyarbakır: PKK'ya yönelik operasyonlarda 129 kişi gözaltına alındı. Bağlar'daki Emek Caddesi'nde toplanan yüzleri maskeli bir grup, yola barikat kurarak, zırhlı polis araçlarına taş ve molotofkokteyli ile saldırdı.

FACİAYA KILPAYI...

Van: Çaldıran ilçesinde zırhlı araca düzenlenen silahlı saldırıda bir asker yaralandı. Hacıbekir Mahallesi'nde de zırhlı polis aracına ateş açıldı. Ölen ve yaralanan olmadı.

Siirt: Çal, Barış, Sakarya ve Dumlupınar mahallelerinde toplanan yüzleri kapalı göstericiler, yollara barikat kurarak polise molotofkokteyli ve taş attı. Göstericiler Çal Mahallesi'nde hasta ihbarına giden ambulansı da engelledi.

Bitlis: Tatvan'da önceki akşam zırhlı polis aracı otomatik silahla tarandı. Van Karayolu üzerindeki polis lojmanlarına da roket atarlı saldırı yapıldı. Olaylarda yaralanma olmadı. Tatvan'da sahte başkomiser kimliğiyle yakalanan terörist M.A, Hizan'da örgüte silah aktarımı yaptığı belirlenen B.A. tutuklandı.

Erzurum: PKK'lılar, 8 iş makinesi ile geçen 23 Temmuz'da TADAŞ çalışanlarından gasp ettikleri bir kamyoneti yaktı. Kent merkezi ve ilçelerinde YDG/ H'ye yönelik operasyonda 34 kişi yakalandı. PKK lehine gösteri yaparak kamu mallarına zarar veren 3 kişi de tutuklandı.

Şanlıurfa: Suruç ve Ceylanpınar ilçelerinde 34 kişi gözaltına alındı. Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edildiği saldırıyla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

Muğla: Datça, Marmaris, Bodrum, Milas ve Köyceğiz'de PKK, KCK ve DHKPC'ye yönelik operasyon düzenlendi. Eylem hazırlığında olan 17 kişi gözaltına alındı.

Batman: 7. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na ayrılan yol güzergahına konulan el yapımı 18 kilo TNT ile güçlendirilmiş bomba son anda farkedilerek fünyeyle patlatıldı.

Gaziantep: YDG-H'ye yönelik düzenlenen operasyonda yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman: Merkez ve köylerde yapılan eş zamanlı Operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Ağrı: Doğubayazıt'ta PKK'lıların ateşe verdiği doğalgaz boru hattında patlama oldu.

Antalya: PKK'ya düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

Hakkari: Çukurca karayolunda bir menfezin altına PKK'lılarca yerleştirilen tahrip gücü yüksek patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

ASTSUBAYIMIZI ŞEHİT EDEN TERÖRİST MISIRLI

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, geçen perşembe günü Kilis Dağ Hudut Karakolu'nda görevli Astsubay Mehmet Yalçın Nane'yi şehit eden ve ölü ele geçirilen DAEŞ'li teröristin Mısır uyruklu olduğunu açıkladı. Vali Tapsız, kentte son 2 yılda DAEŞ'e katılmaya giden 30 farklı ülkeden 300'ün üzerinde kişinin yakalanarak sınır dışı edildiğini de belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber