KESK: Toplu sözleşme ekim ayına ertelensin

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Lami Özgen, beraberindeki konfederasyon yetkilileri ile CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ü makamında ziyaret ederek, toplu sözleşme sürecinin eylül ya da ekim ayına ertelenmesini talep etti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Temmuz 2015 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK: Toplu sözleşme ekim ayına ertelensin

Ziyarette, ilgili yasa gereği kamu çalışanlarının 2016-2017 toplu iş sözleşme sürecinin ağustos ayının ilk iş gününde başlaması gerektiğine işaret eden Özgen, geçici hükümetin, kamu emekçilerinin 2 yıllık toplu sözleşme sürecini yönlendirecek yetkiye sahip olmadığını düşündüklerini belirterek, şunları söyledi:

"Kamu emekçilerinin önümüzdeki iki yılını bağlayacak bu hakların kurulacak hükümetin programında yer alması gerekir. Ve o programın da önümüzdeki bütçe döneminde ele alınması gerekir. Hatta geçici hükümet içinde toplu sözleşmeye taraf olarak katılacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı milletvekili değil. O yüzden bizim CHP ve HDP gruplarından talebimiz şudur; yeni hükümet kurulana kadar kamu çalışanlarının toplu iş sözleşme sürecinin eylül ya da ekim ayına ertelenmesidir."

'Kritik karar'

Levent Gök de, "İstifa etmiş bir hükümetin geleceğe dair bakış açısı söz konusu olamaz. Bu ancak Meclis'ten güvenoyu almış bir hükümetin programında değerlendirebileceği bir konudur. Biz KESK'in bu talebinin haklı bir talep olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Hükümet geçici olsa da devlet işlerinin bir yandan yürümesi gerektiğinin altını çizen Gök, ancak geçici hükümetin çok önemli konularda kritik kararlar vermemesi gerektiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber