Erdoğan: Parlamento gereğini yapmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin kapatılmasına yönelik taleplerle ilgili 'parti kapatılmasına karşı olduğunu, yöneticilerinin bedelini ödemesi gerektiğini' söyledi. "Parlamento gereğini yapmalı. Dokunulmazlık zırhının kalkması suretiyle bunun bedeli ödenmeli" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Temmuz 2015 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Parlamento gereğini yapmalı

Çin ziyareti öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Muş'ta Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit olduğu PKK saldırılarıyla ilgili konuştu. Erdoğan, "HDP'nin kapatılmasına yönelik açıklamalar hakkında ne düşündüğü" yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

"Bu konuda daha önce yaptığım açıklamalar var. Ben parti kapatılması olayını doğru bulmuyorum. Fakat bu partinin yöneticilerinin bunun bedelini ödemesi gerekiyor. Fert fert, birey birey... "Biz sırtımızı şuraya buraya dayıyoruz" diyenlerin bunun bedelini ödemesi lazım. Gerçek kişilerle ilgili parlamento gereğini yapmalı. Dokunulmazlık zırhının kalkması suretiyle bunun bedeli ödenmeli."

"Sözde aydın" tepkisi

Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti devleti, terör örgütüyle, sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde STK temsilcisi herkesten şehitlerin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Milletimizin sabrını zorlayan bu hainlerden hak ettikleri cevabı alacaklarına, milletimizi temin ederim. Her şeyden önce bazı istismarlar yapılmaktadır. Bu istismarlar Türkiye'nin güneyde verdiği mücadele, Kandil'de ve yurt içinde verdiği mücadele bu ülkenin basit bir itibar mücadelesi değildir. Milletin can ve mal güvenliğini sağlama yönünde devletin görevini yerine getirmesidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber