Ramazanda perakende satışlar yüzde 20 arttı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek, ramazan boyunca toplam satışlarda bir önceki yıla göre yüzde 20'ye varan artış yaşandığını ifade etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2015 12:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Ramazanda perakende satışlar yüzde 20 arttı

TPF'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Altunbilek, ramazan süresince yerel zincirlerde gıda ürünlerine zam yapılmadığını vurguladı. Perakende sektöründe ramazanın bereketli geçtiğine işaret eden Altunbilek, sezonun açılmasıyla birlikte bakliyat, meyve ve sebze ürünlerinde sepetlerin daha ucuza dolduğunu dile getirdi. Altunbilek, şunları kaydetti:

"Yine bol ve bereketli bir ramazanı geride bıraktık. Bu yıl Ramazan ayı satışlarında, bir önceki aya göre bölgeler itibariyle değişmekle beraber yüzde 35'lik bir artış yaşandı. Bu ramazan, yerel zincirlerde et ürünlerine, sebze-meyve reyonlarına göre daha çok talep oldu. Özellikle Anadolu'da et tüketimi arttı. Et satışlarında söz konusu dönemde yaşanan artış yüzde 20'ye ulaştı.

Sıcakların da etkisiyle su ve meşrubat ile manav tezgahında karpuz en çok satanlar listesinde ilk sıralarda yer aldı. Diğer ürünler domates, kavun ve patates oldu. Peynir, süt ve süt ürünleri, ayçiçek yağı, toz şeker, bütün piliç ve ramazanın vazgeçilmezi olan ikramlık tatlı satışlarında önemli hareketlilik yaşandı. TPF'ye bağlı 17 bölgedeki derneklerden alınan bilgiler doğrultusunda, yerel zincirlerde bu ramazan 2014 yılı ramazan dönemine göre satışlarda yüzde 20'ye varan artış yaşandı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber