Erdoğan o sözlerle kimi kastetti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin gezisi öncesinde yaptığı açıklama ile HDP'nin kapatılmasına karşı olduğunu söyledi, parti yöneticilerinin ise yargılanması gerektiği mesajını verdi. Erdoğan, konuşmasında HDP yöneticilerinin "işin bedelini ödemesi gerektiğini" söyledi, ancak isim vermedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Temmuz 2015 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan o sözlerle kimi kastetti?

Erdoğan'ın isim vermemesine rağmen, kullandığı "terör örgütünü kendi arkasında gösterenler, 'biz sırtımızı şuraya buraya dayıyoruz' diyenler bu ifadelerin bedelini ödemelidirler" sözleri üzerine, Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı'nın HDP eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ı işaret ettiği yorumları yapıldı.

Erdoğan şöyle konuştu: "Yönetenler, aktörler çok çok önemli. Biz gerçek kişileri bu konuda muhatap almalıyız. Tüzel kişiyle uğraşmanın anlamı yok. Parlamento gerekli değerlendirmeyi yapmalı, dokunulmazlık zırhından sıyırmalı. Terör örgütüyle iş mi tutuyorsun, ha bunun bedelini ödeyeceksin ve bunu ödetmeli"

YÜKSEKDAĞ NE DEMİŞTİ ?

HDP Eş Başkanı Yüksekdağ, 19 Temmuz'da Kobani'ye ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şöyle demişti: "Partimiz için 'sırtını terör örgütüne dayayan HDP' diyorlar, anlamayanlara cevap veriyorum biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani'ye, IŞİD adını verdiğiniz o çeteye karşı mücadele edenlere yaslıyoruz, sırtımızı Kobani'de ve Grisipi'de (Tel Abyad) insanlığın soyluluk değerlerini yere düşürmeyenlere yaslıyoruz. Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz. Sırtımızı kime yasladığımızı söylüyoruz, bundan sonra da yaslamaya devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber