Koalisyon görüşmelerinde 2. perde

AK Parti ve CHP heyetleri koalisyon görüşmeleri kapsamında, Ankara Palas Devlet Konukevi'nde bir araya geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Temmuz 2015 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koalisyon görüşmelerinde 2. perde

Ankara'da Devlet Konukevi'nde gerçekleşen müzakerelere CHP adına Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ankara Milletvekili Haluk Koç, Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı.

Görüşmeye, AKP'yi temsilen ise Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Milletvekilleri Taha Özhan, Mücahit Arslan ve Osman Can katıldı.

Koalisyon için 4 viraj

Koalisyon görüşmelerinde masa düzeninin şifreleri

İşte o masanın oturma düzeni: Sol baştan birinci sırada CHP Grup Başkanvekili ve eski Gelirler İdaresi Genel Müdürü Akif Hamzaçebi otururken Hamzaçebi'nin karşısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde danışmanı olan AK Parti Milletvekili Taha Özhan yer aldı.

DPT KÖKENLİLER

Heyetin CHP tarafında soldan ikinci sırada eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak yer aldı. Asgari ücret tartışmalarında isminden sıkça söz ettiren Öztrak'ın karşısında ise AK Parti heyetinin ekonomi görüşmelerini yürütecek isimlerden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz yer aldı. Yılmaz ve Öztrak'ın ortak noktası ise ikisinin de Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) kökenli olmaları.

BAŞKANLAR KARŞILIKLI

Soldan üçüncü sıradaki CHP'nin heyet başkanı, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un karşısına ise AK Parti'nin heyet başkanı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik oturdu.

İKİ PROFESÖR

CHP tarafından soldan dördüncü sırada iktisat profesörü, CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke otururken onun karşısında yine bir iktisat profesörü olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş oturdu.

Soldan 5. Sırada CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan oturuyor. Tezcan'ın karşısında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isimlerden AK Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan oturuyor. Soldan altıncı sırada ise CHP Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek otururken onun karşısında eski Anayasa Mahkemesi Raportörü AK Parti Milletvekili Osman Can yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber