Çelik: HDP'nin yaptığı şovdan başka birşey değil

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın dokunulmazlık açıklamasının hatırlatılması üzerine Çelik, "Şovdan başka bir şey değil.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 28 Temmuz 2015 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: HDP'nin yaptığı şovdan başka birşey değil

Bir milletvekili eğer gerçekten dokunulmazlığının kaldırılmasını gerektirecek bir suç işlerse bu makenizma TBMM'de her zaman işletilebilir. Diyelim ki bir milletvekilinin PKK'ya silah taşıdığı tespit edildi, diyelim ki bir milletvekilinin PKK'yla kol kola girdiği ve teröre destek olduğu yataklık, yardım ettiği ortaya çıktı veya başka bir şey. Zaten onunla ilgili bir fezleke hazırlanıp TBMM'ye geldiği zaman Ahmet'in Mehmet'in bireysel olarak dokunulmazlığı kaldırılıp yargılanması temin edilebilir. Bu başka milletvekilleri içinde geçerli. Şimdi sanki bir kahramanlık yapılıyormuş edasıyla "yasama dokunulmazlığını da görmemezlikten geliyoruz, yok sayıyoruz" gibi şov bu. Yeryüzündeki bütün parlamentolarda milletvekillerinin dokunulmazlıkları var" ifadelerini kullandı

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

Pozisyon belirleme gayreti var. Siyasi partiler olarak düğümü çözemezsek erken seçime gidilir. İlerleme var, masa etrafında müzakere mesafe alındığını söylüyor.

'Sırtımızı PKK'ya dayadık' diyen partiyle koalisyon olur mu?

"Kobani düştü düşüyor" ifadesini "Oh olsun" gibi yansıttılar.

TERÖR SALDIRILARI

Türkiye, 2013'te IŞİD'i terör örgütü ilan etti.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Hangi iktidar çatışma ortamında seçime gitmek ister?

Bu işi çözebilmek için 6 maddelik kanun çıkardık.

DOKUNULMAZLIK TARTIŞMASI

Şovdan başka bir şey değil. Bir milletvekili eğer gerçekten dokunulmazlığının kaldırılmasını gerektirecek bir suç işlerse bu makenizma TBMM'de her zaman işletilebilir. Diyelim ki bir milletvekilinin PKK'ya silah taşıdığı tespit edildi, diyelim ki bir milletvekilinin PKK'yla kol kola girdiği ve teröre destek olduğu yataklık, yardım ettiği ortaya çıktı veya başka bir şey. Zaten onunla ilgili bir fezleke hazırlanıp TBMM'ye geldiği zaman Ahmet'in Mehmet'in bireysel olarak dokunulmazlığı kaldırılıp yargılanması temin edilebilir. Bu başka milletvekilleri içinde geçerli. Şimdi sanki bir kahramanlık yapılıyormuş edasıyla "yasama dokunulmazlığını da görmemezlikten geliyoruz, yok sayıyoruz" gibi şov bu. Yeryüzündeki bütün parlamentolarda milletvekillerinin dokunulmazlıkları var.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

"Şehit cenazesine katılmak isterdim" dedi ama katılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber