950 milyon akıllı telefon tehlikede

Google'ın geliştirdiği ve dünyanın en yaygın mobil işletim sistemi Android'de yeni ve tehlikeli bir güvenlik açığı ortaya çıktı.

Haber Giriş : 28 Temmuz 2015 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
950 milyon akıllı telefon tehlikede

Güvenlik şirketi Zimperium'un ortaya çıkardığı açık, Android işletim sistemi kullanan bir cihaza gönderilen MMS mesajı ile siber saldırı yapılabileceğini gösterdi.

Basit bir MMS video mesajı ile kullanıcının telefonunu ele geçirebilen siber saldırganlar, sahibinin haberi olmadan kişisel bilgilere ulaşabiliyor. Bunu da standart mesajlaşma uygulamasındaki bulunan bir açık sayesinde yapabiliyorlar.

Siber saldırganların video mesajına entegre ettikleri 'malware' yazılımı ile telefonu ele geçirebildiği de açıklandı. Üstelik bunlar olurken kullanıcı normal bir video izlediğini sanıyor ve saldırıdan haberi olmuyor.

Zimperium adına açıklama yapan araştırmacı Joshua Drake, bu açığın şu an piyasadaki birçok Android telefonda bulunduğunu açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Google ise, gerekli önlemlerin bir an önce alınacağını ve üretici firmalara gerekli bilgilerin verildiğini ifade etti.

Ancak bu açığın kapatılmasının ne kadar süreceği, hangi üreticilerin bunun için güncelleme çıkaracağı net olarak bilinmiyor. Ayrıca Samsung, HTC ve LG gibi büyük üreticiler dışında birçok firmanın dünyanın dört bir yanında satılmış Android telefonları bulunuyor. Bu firmaların nasıl ve ne şekilde bir güvenlik güncellemesi verecekleri belli değil.

Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber