Hissedilen sıcaklık 48 dereceyi bulacak

Türkiye genelinde 9 derecelik artışa neden olan sıcak hava dalgası etkisini göstermeye başladı. İstanbul'da dün termometreler 36 dereceyi gösterdi. Uzmanlara göre hissedilen sıcaklıklar 48 dereceyi bulacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Temmuz 2015 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hissedilen sıcaklık 48 dereceyi bulacak

Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı, yurt genelinde 5 ila 9 derecelik artışa neden olacak sıcak hava dalgası geldi. İstanbul'da bugün ve yarın 38 derece hissedilecek. Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler ''Dün en yüksek sıcaklık ise 36 derece ile yine Kartal'da ölçüldü. Önümüzdeki günlerde İstanbul'da sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceğini tahmin ediyoruz. Sıcaklığın en yüksek olduğu saatlerde nispi nemin yüzde 40-50 düzeyinde olmasından dolayı İstanbul'da da maksimum sıcaklığın 2-4 derece fazla hissedileceği tahmin ediliyor. Buna göre, bugün, yarın ve perşembe günü sıcaklık, 38 derece hissedilecek" dedi.

Sıcak hava boğazı plaja çevirdi

İstanbul' da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı vatandaşları bunalttı. Sıcak hava dalgasının etkisi altında kalan İstanbullular parklara ve boğazın serin sularına akın etti.Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu İstanbul' da nem oranı ise yüzde 60'a ulaştı. İstanbul Boğazı'nda plajları andıran görüntüler ortaya çıktı. Haftasonuna kadar sıcaklığın devam etmesi beklenirken uzmanlar ise sıcak çarpmasına karşı uyarıyor.

Şanlıurfa 52 dereceyi gördü

Basra üzerinden gelen sıcak hava dalgası Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde termometreleri 52 dereceye çıkardı. Halk evden çıkamazken, esnaf sıcak yüzünden zor günler geçiriyor. Erzurum ise 65 yılın en sıcak mevsimini yaşıyor. Erzurum'da sıcaklık dün 33 dereceye çıktı.

Bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Karadeniz kıyı kesiminde gölgede 30-32 derece, Erzurum, Van, Antalya ve Mersin'de 33 derece, İstanbul'da 34, Ankara, İzmir, Bursa ve Sakarya'da 38 derece, Burdur, Malatya ve Edirne'de 40 derece, Manisa'da 41derece, Aydın'da 42 derece, Urfa ve Diyarbakır'da 43 dereceye ulaşması bekleniyor. Hissedilen sıcaklıklar ise Ankara ve İstanbul'da 40 derecenin üzerine çıkarken, Urfa ve Diyarbakır'da 48'i bulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber