PKK'ya operasyonda asıl hedef cephaneliklerdi

MHP'ye IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlar hakkında bilgi veren Milli Savunma Bakanı Gönül başkanlığındaki heyet, 1,5 saatlik görüşmede PKK'ya yönelik hava saldırılarında asıl hedefin, cephaneliklerin ve örgütün ağır silahlarının yok edilmesi olduğunu kaydetti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Temmuz 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'ya operasyonda asıl hedef cephaneliklerdi

ÖNDER YILMAZ

Muhalefete, IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili önceki gün bilgi veren Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığındaki bilgilendirme heyeti, MHP'de ilginç bir detayı açıkladı. Heyet, operasyonların hedeflerinden birinin de PKK'nın cephaneliklerin yok edilmesi olduğunu kaydetti. Bombalamaların görüntüleri izletilirken, cephanelik olmayan yerle, cephaneliğin bombalanması arasındaki fark görüntüler eşliğinde aktarıldı.

Görüntülerle anlattı

Gönül başkanlığında, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'den oluşan heyet önceki gün akşam saatlerinde geldikleri MHP Genel Merkezi'ne x-Ray cihazından geçmeden girdi. Edinilen bilgilere göre, 1,5 saat süren görüşmede Orgeneral Güler, IŞİD ve PKK hedeflerine yapılan oparasyonların teknik detaylarını anlattı. Güler, belirlenen dokuz ayrı hedefin ağırlıklı olarak cephanelikler olduğunu dile getirdi. Operasyonu görüntüler eşliğinde anlatan Güler, cephanelik olup bombalanan yerde ateş ve alev yoğunluğunun daha şiddetli olduğunu, başta uçak savar bataryaları olmak üzere terör örgütünün ağır silahlarını tuttuğu hedeflerin bertaraf edildiğini dile getirdi.

Açıklamaları dikkatle dinleyen Bahçeli ise, bölgesel kaosun Türkiye'yi içine çektiğini, Suriye ve Irak'taki çatışma alanının Türkiye'ye taşındığını kaydetti. Bahçeli, ihanet olarak nitelendirdikleri çözüm sürecinin Türkiye'yi bu noktaya getirdiğini belirterek "İktidarın bugüne kadar uyguladığı politikalar terör örgütlerinin elini güçlendirmiş, moral bulan terör örgütleri pervazsızca eylemlerini sürdürmüşlerdir.

Bahçeli: Geç kalındı

Bu noktaya gelinmesinde çözülme sürecinin büyük etkisi vardır" diye konuştu.

MHP'nin yıllar önce söylediğine şimdi gelindiğini ifade eden Bahçeli, teröre karşı silahlı müdahalede geç kalındığını ancak yine de müdahalenin sonuna kadar sürdürülmesi gerektiğini belirterek "Milletin ve devletin çıkarları doğrultusunda Milliyetçi Hareket bu mücadeleyi kararlılıkla destekleyecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber