'Kaymakam, korumayı sopayla dövdü' iddiası

Tunceli'nin Ovacık Kaymakamı Abdullah Seçkin Koçak'ın eski koruma polisi Halil İbrahim Kartal, kaymakam tarafından sopayla dövüldüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Temmuz 2015 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kaymakam, korumayı sopayla dövdü' iddiası

FERİT DEMİR

Ağrı Vali Yardımcılığı görevine atanan ancak henüz ilişiğini kesmeyen Kaymakam Koçak ise, "Nöbette disiplinsiz vaziyetteydi. Kendisini uyardım. Ancak iddia ettiği gibi dövme olayı yaşanmadı" dedi. Tunceli Valiliği ise olayla ilgili inceleme başlattı.

Kaymakam Abdullah Seçkin Koçak'ın yaklaşık bir yıl yakın koruması olarak görev yapan polis Halil İBRAHİM KARTAL, iddiaya göre disiplinsiz hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 1.5 ay önce bu görevden alındı. Ovacık İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapmaya başlayan polis memuru Halil İbrahim Kartal, pazar günü adliye lojmanlarının önünde görev yaparken, buraya yabancı kişilerin alındığını gören Kaymakam Koçak tarafından uyarıldı.

'Ne işin var burada?'

Polis Kartal, pazartesi günü de dönüşümlü nöbetle saat 04.35'ten itibaren Kaymakamlık Konutu önünde nöbete başladı. Saat 05.10 sıralarında Kaymakam Abdullah Seçkin Koçak'ın konutunda misafir olarak bulunan İlçe Milli eğitim Müdürü Taylan Çakmak ve yakın koruması ile birlikte konutundan çıktığı sırada, nöbet yerinde eski yakın koruması polis memuru Halil İbrahim Kartal'la karşılaştı. Kaymakam Koçak'ın, "Ne işin var burada, seni kim buraya gönderdi?" diye çıkışınca tartışma başladı.

Sinirlenen kaymakam Koçak, iddiaya göre polis Halil İbrahim Kartal'a sopayla vurarak yaraladı. Araya giren Milli Eğitim Müdürü Taylan Çakmak, Kaymakam Koçak'ı sakinleştirerek konutuna götürdü.

Nöbet yerindeki arkadaşları tarafından baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye götürülen polis Halil İbrahim Kartal, burada verdiği ifadede Kaymakam Koçak'ın kendisini oklava ile dövdüğünü söyledi ve 'darp raporu' alarak şikayetçi oldu. Polis Kartal, yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber