Buldan: Dokunulmazlıkların kaldırılması için başvuruyoruz

HDP'nin kapatılması için MHP ile AK Parti'nin işbirliği yaptığını söyleyen Pervin Buldan, "Cesaretiniz varsa tüm dokunulmazlıkları kaldıralım" dedi.

Haber Giriş : 29 Temmuz 2015 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Buldan: Dokunulmazlıkların kaldırılması için başvuruyoruz

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, gündemdeki son gelişmelere ilişkin bir açıklama yaptı.

Dokunulmazlık tartışmalarına değinen Buldan, "Dokunulmazlıkların arkasına sığınarak siyaset yapan bir gelenekten gelmiyoruz" dedi.

MHP'nin HDP'nin kapatılması için AK Parti ile işbirliği yaptığını söyleyen Buldan, "Cesaretiniz varsa tüm dokunulmazlıkları kaldıralım" ifadesini kullandı.

Buldan, dün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın grup toplantısında yaptığı açıklamada olduğu gibi doknulmazlıkların kaldırılması için başvuru yapacaklarını söyledi.

Buldan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Hedefleri diktatörlük heveslerini hayata geçirmek, kirli işlerden dolayı hesap vermekten kurtulmaktır. Parti kapatmayı gündeme taşıyarak psikolojik ortamı buna göre hazırlamaya çalışıyorlar.

HDP'yi kapatarak demokratik sistemi tümden kapatmayı hedeflemektedirler. Parti kapatmayı savunanlar darbeci zihniyetlerdir. Milliyetçiler ve AKP, Kenan Evren ruhunu siyasi çizgide yaşatmaya çalışıyor.

AKP'nin yolsuzluklarından hesap soracağını söyleyen MHP, HDP'nin kapatılması için AKP ile işbirliği yapmaktadır. Erdoğan da yargıya talimat verir gibi gereğini yapın demiştir.

HDP'ye oy veren milyonların iradesine yapılan saygısızlıktır bu. HDP'yi ağzına alan haddini bilmelidir. Siz hesap sorma değil, hesap verme durumundasınız. Evinizde sakladığınız milyarların hesabını vermediniz.

IŞİD'e TIR'larla gönderdiğiniz silahların hesabı duruyor. Asıl bedel ödemesi gerekenler HDP'nin kapatılmasını savunarak kendi suçlarını örtbas etmeye çalışmaktadırlar.

HDP'yi siyasi linç kavgasının hedefi haline getirenlere çağrı yapıyoruz; biz korkmuyoruz, alnımız açık başımız diktir. Dokunulmazlıkların arkasına sığınarak siyaset yapan bir gelenekten gelmiyoruz.

Eş Genel Başkanımızın dün grup toplantısında yaptığı çağrıda olduğu gibi biz sözümüzün arkasındayız. 80 vekilimizin imzasıyla, bu açıklamanın hemen ardından dokunulmazlıklarımızın kaldırılması için parlamentoya başvuruyoruz

AKP ve MHP'ye çağrı yapıyoruz, cesaretiniz varsa tüm dokunulmazlıkları kaldıralım. Yolsuzluk ve hırsızlık dosyaları dahil tüm dosyalar açılsın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber