Polis katiline ağırlaştırılmış müebbet

ANTALYA'da, 5 Aralık 2014 tarihinde, aile içi kavgaya müdahale eden polis memuru 48 yaşındaki Mehmet Topalca'yı bıçaklayarak şehit eden 29 yaşındaki Erol Kaya, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Temmuz 2015 11:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Polis katiline ağırlaştırılmış müebbet

Kız arkadaşıyla birlikte Doğuyaka Mahallesi 1114 Sokak'taki üvey annesi Zahide Kaya'nın evine giden Erol Kaya, alkol alıp uyuşturucu madde aldı. Bunun üzerine Zahide Kaya, öz oğlu Ahmet Kaya'yı çağırdı. Eve gelen Ahmet Kaya ile Erol Kaya arasında kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine durum polise bildirildi. Olay yerine mahallede görev yapan polis memurları Oğuz Yerlikaya ile Mehmet Topalca sevk edildi. İddiaya göre Ahmet Kaya, Erol Kaya'yı sopayla dövüp evden çıktı. Erol Kaya ise mutfaktan bir bıçak alıp üvey kardeşinin peşine düştü. Erol Kaya, bu sırada kapıda karşılaştığı polis memuru Mehmet Topalca'yı karnından bıçakladı. Topalca'nın peşinden gelen polis memuru Oğuz Yerlikaya ise Erol Kaya'ya iki kez ateş ederek yaraladı. Topalca, götürüldüğü hastanede şehit oldu. Kaya ise tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Erol Kaya, son duruşmada olayla ilgili hiçbirşeyi hatırlamadığını söyledi. Kaya, "Böyle olmasını istemezdim. Olayın ne şekilde olduğunu hatırlamıyorum. Vicdan azabı çekiyorum, pişmanlık duyuyorum" dedi. Kaya'nın avukatı Hüseyin Duygulu ise cinayette kullanılan bıçağın tespit edilemediğini söyledi. Ortada üç bıçak olduğunu, ancak bunlardan sadece birinde müvekkilinin parmak izi olduğunu anlatan Duygulu, "Müvekkilim olayla ilgili hiçbirşey hatırlamamaktadır. Kendisi hem alkollüdür hem de hap almıştır. Mehmet Topalca'yı başkası da bıçaklamış olabilir. Çünkü bıçaklardan sadece birinde müvekkilimin parmak izi var. İkinci bıçakta parmak izi yok. Üçüncü bıçakta ise Erol Kaya'nın kız arkadaşı Z.D.'nin parmak izi var. Topalca'yı öldüren bıçak belli değildir. Bu bıçağın tespiti yapılmadan karar verilmesini doğru bulmuyoruz. Erol Kaya şayet Topalca'yı bıçaklamış olsa bile öldürme kastıyla hareket ettiği söylenemez. Kapıda karşılaştığı Topalca'yı ağabeyi sanmış da olabilir" diye konuştu.

Mahkmeme heyeti, Erol Kaya'yı ağıraştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Sanığın cezasında indirim de yapmayan mahkeme, Erol Kaya'yı ayrıca görevli memura direnme suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Erol Kaya'yı yaraladığı için sanık olarak yargılanan polis memuru Oğuz Yerlikaya ise beraat etti. Avukat Hüseyin Duygulu, kararı temyiz edeceklerini açıkladı.

Mustafa KOZAK/ANTALYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber