Demirtaş: Ak Parti'den rica ediyorum

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Ankara'da Halk Evleri ziyaretinin ardından soruları yanıtladı. Demirtaş, yeniden karşılıklı diyalogların başlatılması çağrısında bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2015 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş: Ak Parti'den rica ediyorum

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları:

Barış yapmak kolay bir iş değil. Her yerde halkın temel aruzusu barıştır. Ama bu cesaret ister. Siyasetteki cesaret şudur. Halk için koltuklarınızdan vaz geçebiliyor musunuz? Yeri geldiğinde canınızdan vaz geçebiliyor musunuz?

Yeniden çatışmasızlık ve diyalog
Ben polemiğe girmek istemiyorum. Bizim derhal karşılıklı dialog başlatmamız lazım. Görüşmelere başlamamız lazım. Bakın gençlerimiz ölüyor. Bizim derhal yeniden çatışmasızlık ve diyaloga dönüş koşullarını çıkarmamız lazım. Bir an önce karşılıklı silahların susacağı bir demokratik basıncı tesis etmemiz lazım. En acil olan ölümleri durdurmaktır.

AK Parti'li yetkililere rica ediyorum!
Birbirini suçlama üzerine güven oluşturulamaz. Bunu aşmak üzere yenide barış istiyorlarsa AK Parti'deki bazı yetkililere rica ediyorum. Biz birilerin hırsı için toplumun huzurunu feda edemeyiz. Parlamentoya niye gittik biz. Niye bizi halk seçti. CHP'ye MHP'ye AK Partiye niye oy verdi millet? Savaş çıksın diye mi?

Partiler üstü bir barış duruşu sergileyelim. Zorlaştırmayalım, kolaylaştıralım. Hangi partiden olursa olsun barışı kim istiyorsa ben yurttaşlarımızın el ele tutuşmasını istiyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber