İstanbul'un Ramazan raporu yayınlandı

Argetus Araştırma, İstanbul'da gerçekleştirilen Ramazan faaliyetlerini içeren geniş kapsamlı bir rapor yayınladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2015 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'un Ramazan raporu yayınlandı

Belediyelerin internet siteleri, faaliyet raporları, sosyal medya sayfaları, Elektronik Kamu Alım Platformu (EKAP), belediyelerin reklam-duyuru çalışmaları incelenerek hazırlanan araştırma çerçevesinde ayrıca 3 bin 218 İstanbullu ile yüz yüze görüşme de gerçekleştirildi. 20 sayfalık raporda vatandaşların Ramazan faaliyetlerine yaklaşımları, beklenti ve eleştirilerinin yanı sıra belediyelerin performansları ve hangi konuda öne çıktıkları da tablolar halinde gösteriliyor.

500 BİN GIDA YARDIMI VE 30 MİLYON TL PARA YARDIMI

Argetus Araştırma'nın yayınladığı 'Ramazan 2015 Raporu'na göre İstanbul genelinde büyükşehir belediyesi ve 39 ilçe belediyesi tarafından bu sene Ramazan ayında 500 binin üzerinde gıda kolisi yardımı dağıtıldı. Yapılan nakdi yardımın TL karşılığı ise 30 milyonu aşıyor. Yardımların yaklaşık yüzde 20'sinin İstanbul'daki göçmenlere-sığınmacılara ulaştırıldığı tahmin ediliyor.

20 İFTAR ÇADIRI, 400 SOKAK İFTARI

Rapora göre bu sene İstanbul genelinde 20'ye yakın iftar çadırı kuruldu. Çadırlarda günlük 50 bin kişi iftar yaptı. Gittikçe yaygınlaşan sokak iftarlarında ise bu sene zirve yaşandı; İstanbul genelinde 400 ve üzeri açık alan iftarında 1 milyondan fazla yemek ikram edildi. Bu arada İstanbul'daki 39 ilçenin 15'inde Ramazan Etkinlik Alanı kurularak Ramazana özgü dini, sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirildi. Rapora göre bir ay boyunca İstanbul genelinde 3 binden fazla Ramazan etkinliği gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin tüm Ramazan faaliyetlerinin toplam bütçesinin 200 Milyon TL'yi aştığı tahmin ediliyor.

HANGİ BELEDİYE NE YAPTI?

Raporda yer alan verilere göre Beyoğlu Belediyesi ve Pendik Belediyesi sosyal yardımlarda, Esenler Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi iftar ve sahur ikramlarında, Çekmeköy, Sultangazi, Eyüp ve Fatih Belediyeleri ise Ramazana has kültür etkinliklerinde ön plana çıktı. CHP'li belediyelerden Şişli, Ataşehir ve Maltepe Belediyeleri diğer CHP'li belediyelere göre Ramazan ayı organizasyonlarında daha fazla görünür oldu.

EROL ERDOĞAN: "İSTANBUL'UN RAMAZANI TÜRKİYE'Yİ ETKİLİYOR"

ARGETUS Araştırma şirketi tarafından hazırlanan 'Ramazan 2015 Raporu'nu değerlendiren İlahiyatçı-Sosyolog Erol Erdoğan İstanbul'daki belediyelerin Ramazan ayında yaptığı sokak iftarları, erzak (kumanya) yardımları ve dini-kültürel faaliyetlerinin İstanbul'un yanı sıra ülke genelinde Ramazan ve Oruç ikliminin daha fazla hissedilmesini sağladığını söyledi. "İstanbul'daki Ramazan faaliyetleri İstanbul dışındaki belediyelere ve kuruluşlara da örnek oluyor" diyen Erol Erdoğan "Ramazan ayı kış mevsimine doğru yaklaştıkça Ramazan etkinliklerinde iklimden kaynaklanan değişikliklere gidilmelidir. Belediyeler şimdiden Kış Ramazanlarına yönelik hazırlık yapmalıdır" şeklinde konuştu.

Erol Erdoğan "Vatandaşların Ramazan faaliyetlerinde belediyelerden İftar sofralarında israftan kaçınılması, yardım yapılan ailelerin incitilmemesi, abartılı reklamlar ile gösterişlerden uzak durulması, etkinlik ile ibadet vakitlerinin çatışmaması" noktasında da beklenti içinde olduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber