SGK ile TİKA arasında işbirliği protokolü

Türkiye'nin sosyal güvenlik alanındaki tecrübesinin yurtdışına aktarılması hedeflenen protokol, iki kurum arasındaki yeni projelerin de başlangıcı niteliğinde olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2015 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK ile TİKA arasında işbirliği protokolü

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) arasında, Türkiye'nin sosyal güvenlik alanındaki tecrübesinin yurtdışına aktarılmasını amaçlayan işbirliği protokolü imzalandı.

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, TİKA Başkanı Serdar Çam ile iki kurumun yöneticileri, SGK Erdoğan Özen Konferans Salonundaki işbirliği protokolünün imza törenine katıldı.

SGK Başkanı İlhan, yaptığı konuşmada, kurumlarının dış ilişkiler ve diğer paydaşlarla işbirliği konusunda oldukça aktif bir çalışma performansı gösterdiğini belirtti. İlhan, 2013'te 25 ülkeden 344, 2014'te ise 24 ülkeden 225 yabancı konuğu ağırladıklarını söyledi.

Protokolle Türkiye'nin sosyal güvenlik alanındaki birikiminin yurtdışına aktarılmasının hedeflendiğini vurgulayan İlhan, şöyle konuştu:

"TİKA ile imzalayacağımız protokol, bilgi değişimi, kültürlerin paylaşımı, iyi uygulamaların aktarılması ve alanında uzman kişilerin etkileşim içinde kalmalarıyla yenilikçi fikirlerin filizlenmesine katkı sağlayacak. Eğitim faaliyetlerinin koordinasyon içerisinde yürütülmesine hizmet edecek olan bu protokolün, birlikte yapacağımız diğer projelerinde başlangıcı olacağına inancım tam."

TİKA Başkanı Çam da SGK'nın sosyal güvenlik alanında önemli dönüşümler gerçekleştirmiş bir kurum olduğunu ifade etti. Çam, bu konudaki tecrübeyi dost, kardeş ve akraba ülkelerle paylaşmak istediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber