SGK il müdürüne taciz suçlaması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bilecik İl Müdürü hakkında bazı kadın personelleri taciz ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, iddiaları yalanlayan il müdürü davanın 'mobbing' gerekçesiyle açıldığını savundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2015 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK il müdürüne taciz suçlaması

İddiaları ortaya atan Anavatan Partisi (ANAP) 18. ve 19. dönem Bilecik Milletvekili Mehmet Seven, SGK İl Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, kurumun bugüne kadar Bilecik'te güzel hizmetler verdiğini belirterek, "Bugünlerde maalesef bu kurumdan kötü kokular çıkmaya başladı. Bu ilin bir milletvekili olarak, burada yaşayan biri olarak bu kurum yetkilisine, müdürüne şunu soruyorum. Ankara'da bu pis kokularla ilgili bir müfettiş geldi mi?" dedi.

"AÇIKLAMAZSA KONU DEĞİŞİK YERLERE GİDECEK"

Konu hakkında il müdürünün bir açıklama yapmaması halinde konunun değişik yerlere gideceği söyleyen Seven, "Bu kurum temiz bir kurumdur ve bu kurum içerisinde hiçbir kanunsuzluğa biz de yol vermeyiz, yasalar da yol vermez. O bakımdan ilgilileri ve yetkilileri bu açıklamayı yapmaya davet ediyorum. Bu kadar şuanda söyleyeceklerim bundan ibaret" ifadelerini kullandı.

İDDİA SAHİBİ 4 KADINDAN 3'Ü KURUMDAN AYRILDI

Kurumda çalışan 4 kadının şikayeti üzerine yaklaşık 10 gün önce SGK Genel Müdürlüğünden bir müfettiş görevlendirildiği, kurum müdürünün ifadesini alan müfettişin de Ankara'ya döndüğü öğrenildi. Şikayetçi 4 kadından 2'sinin tayin olduğu, diğerinin stajyer olduğu ve kalan 1 kişinin ise kurumda halen çalıştığı belirtildi.

"İDDİALAR ASILSIZ"

İHA muhabirinin telefonla ulaştığı SGK İl Müdürü Niyazi Gökçe ise, "Taciz iddiası söz konusu değil. Çalışanlar sadece benim hakkımda mobbing yaptığımı iddia ederek beni şikayet etmişler" diye konuştu.

GÖRÜŞME TALEBİNİ REDDETTİ

SGK İl Müdürü hakkında taciz iddiasında bulunan ve halen kurumda çalışan kadın personel ise İHA muhabirinin görüşme talebini kabul etmeyerek, "Olay aydınlatıldıktan sonra belki olanları anlatabilirim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber