Sağlıkta, unvan değişikliği ve bağıl değerlendirme

Sağlık Bakanlığı unvan değişikliği sınavında bağıl hesaplama yapılmaması tartışılıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Temmuz 2015 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlıkta, unvan değişikliği ve bağıl değerlendirme

Sağlık Bakanlığı, unvan değişikliği sınav sonuçlarını dün itibariyle açıkladı.

Ancak, sınav sonuçlarında bağıl değerlendirme yapılmadığı için, başarılı aday sayısı çok düştü.

Memurlar.net forumunda konuşan üyeler, bağıl değerlendirme yapılması gerektiğini belirtiyor.

Forumdaki tartışmalar için tıklayın.


İşte bazı üyelerimizin değerlendirmesi

- Ben Sağlık Bkanlığındağında Çevre Sağlığı Teknisyeni olarak çalışmaktayım.28.06.2015 tarihindeki Sağlık Bakanlığı Unvan değişikliği Sınavı Çevre Mühendisliği branşında sınava girdim ve barajı aşamadım.Sınava girenlerin %80 oluşturduğu bir whatsap gurubumuz var.Ve herkes bu grupta puanlarını paylaştı.Ve bu kişiler arasında hiç kimse barajı aşamadı.Kalan %20'lik kişi içerisinde de barajı aşabilecek kişilerin olması zor gözüküyor.
Bu bağlamda son olarak 2009 yılında yapılan Ünvan değişikliği sınavında uygulandığı gibi Bağıl Hesaplama sisteminin (çan eğrisi) 28.06.2015 tarihli ÜDS'nda da uygulanması;açıklanan münhal kadrolarının boş kalmaması ve insanların emeklerinin boşa çıkmaması için önem arz etmektedir.

- Merhaba, Sağlık bakanlığının 28.06.2015 tarihinde yapmış olduğu sınavda şöför, memur, VHKİ, Şef, Şube müdürlüğü için başvuran adayların tamamına aynı soruları sormuştur. dolayısıyla soru çok zor olduğundan alt ünvanlar için başvuranların barajı aşma imkanı neredeyse yok gibidir. daha önce sendikalarında itiraz etmesine rağmen ne sınav iptali nede çan eğrisi hesaplama tekniği kullanılmadan sonuçlar açıklanmıştır. örneğin ben 69,97 puan alarak baraj altında kaldım. şu anda söylenen 14 grup ünvanın dolmayacağı.

- Ben Sağlık Bakanlığı personeliyim.28 hazirandaki ünvan değişikliği sınavında bilgisayar teknikerliği bransında 68 puan aldım.Açıklanan sonuçlara göre iletişime geçtiğimiz arkadaşlardan sadece 3 kişi barajı gecmiş olup 47 kişilik kadroya çok az kişi atanacaktır.Sıralı liste daha yayınlanmamıştır.Bakanlık bağıl değerlendirme uygulamayarak kadroların boş kalmasına karar vermiştir.Lütfen yardım edin ve mağduriyetimizi duyurun.Size minnetkar kalırız.

Forumdaki tartışmalar için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber