'Serbest bırakılmaları suçsuz oldukları anlamına gelmiyor'

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Varol, terör örgütlerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınanlardan bazılarının serbest bırakılmasının, kesin suçlu ya da suçsuz oldukları anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2015 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Serbest bırakılmaları suçsuz oldukları anlamına gelmiyor'

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Alaaddin Varol, terör örgütlerine yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlardan bazılarının serbest bırakılmasının, kesin suçlu ya da suçsuz oldukları anlamına gelmeyeceğini, soruşturmaların devam ettiği kanaatinde olduğunu belirtti.

Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütlerine yönelik yurt içinde yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlardan bazılarının serbest bırakıldığını söyledi.

"Bu kişilerin serbest bırakılmaları kesin suçlu ya da kesin suçsuz oldukları anlamına gelmiyor" diyen Varol, "Soruşturmanın gerekçesi örgüt üyeliğiyse bu, gözaltına alınanların hepsinin tutuklanması için yeterli bir gerekçe değil. Neticede süreç sürüyor. Adli makamlarca soruşturmaların devam ettirildiği kanaatindeyim. Biz Hukukçular Birliği Vakfı olarak bu soruşturmaları destekliyoruz. Ülkemizin her türlü terör belasından kurtulması lazım" ifadelerini kullandı.

Hukuki Araştırmalar Derneği Başkanı Hüseyin Kaya da gözaltına alınanlardan bazılarının serbest bırakılmasının soruşturmanın nihai sonucu olmayabileceğini belirterek, söz konusu soruşturmaların sürdüğünü düşündüğünü kaydetti.

Örgüt üyeliği gibi önemli soruşturmaların kısa sürede neticelenmediğine dikkati çeken Kaya, "Yargı sürecinin devam ettiği bir soruşturmada, kesin sonuç beklenmeli. Serbest bırakılmaları bu kişilerin suçsuz olduğu anlamına gelmeyebilir" diye konuştu.

1152 kişi gözaltına alınmıştı

PKK, KCK, YPG, YDG-H'den 932, DAEŞ'ten 143, DHKP-C ve diğer sol örgütlerden 77 olmak üzere toplam bin 152 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 184'ü kolluk kuvvetleri, 73'ü mahkemelerce serbest bırakılmış, 239 kişi kişi hakkında adili kontrol kararı verilmişti. 173'ü PKK, KCK, YPG, YDG-H, 33'ü DAEŞ, 1'i DHKP-C ve diğer sol örgütlerden olmak üzere toplam 207 kişi tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber