Özdağ: PKK, ikinci Yunan ordusudur

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ: - "Çıkar yol, Güneydoğu Anadolu'yu PKK'nın elinden almaktır, vatandaşı oy vermesi için taşımak değil. Çıkar yol, ayağa düşürülen devleti tekrar ayağa kaldırmaktır. Bunun yolu, MHP'nin yıllardır söylediği terörle mücadele stratejisinin bu ülke tarafından benimsenmesidir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2015 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özdağ: PKK, ikinci Yunan ordusudur

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Çıkar yol, Güneydoğu Anadolu'yu PKK'nın elinden almaktır, vatandaşı oy vermesi için taşımak değil. Çıkar yol, ayağa düşürülen devleti tekrar ayağa kaldırmaktır. Bunun yolu, MHP'nin yıllardır söylediği terörle mücadele stratejisinin bu ülke tarafından benimsenmesidir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, terörle ilgili araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergesi üzerinde MHP Grubu adına söz alan Özdağ, Malazgirt'te şehit edilen Binbaşı Arslan Kulaksız'a Allah'tan rahmet diledi.

Malazgirt'te Türk askerine yönelik en son saldırının, 1071'de Romen Diyojen'in Bizans Rum ordusu tarafından yapıldığını ifade eden Özdağ, Abdullah Öcalan Suriye'den kaçtıktan sonra Yunanistan'a girmesine yardımcı olan Yunanlı generalin, neden yardım ettiğini "PKK, ikinci Yunan ordusudur" diyerek açıkladığını belirtti. Özdağ, "Demek ki tarihsel süreklilik devam ediyor" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çözüm Süreci ile ilgili "İş çığrından çıktı" dediğini, bunun da MHP'nin 2007'den beri yaptığı ikaz ve tespitlerin ne kadar doğru olduğunu ortaya koyduğunu savunan Özdağ, çatışmasızlıktan söz edildiğini ancak PKK'nın köy korucularını bu dönemde de şehit ettiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Vatandaşları PKK baskısından kurtarmak için köylüleri alalım toplu merkezlere götürelim, orada oy kullansınlar" dediğini ifade eden Özdağ, "Oysa çıkar yol, Güneydoğu Anadolu'yu PKK'nın elinden almaktır, vatandaşı oy vermesi için taşımak değil. Çıkar yol, ayağa düşürülen devleti tekrar ayağa kaldırmaktır. Bunun yolu, MHP'nin yıllardır söylediği terörle mücadele stratejisinin bu ülke tarafından benimsenmesidir" diye konuştu.

Davutoğlu'nun "Çözüm Süreci'nin devam edeceğini ancak muhatabın değişeceğini" söylediğini anımsatan Özdağ, "Bundan sonra herhalde açılımı Diyarbakır kabzımal odasıyla yapacaksınız, yapmayın, eğer müzakere gibi bir politikayı tercih ederseniz, bunun zorunlu sonucu terör örgütünün muhatabınız olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Ceza Mahkemesinin "IŞİD'i desteklediği" iddiasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında inceleme başlattığı haberlerinin sitelere düştüğünü öne süren Özdağ, "Bu, dava açılacağı anlamına gelmiyor. Böyle bir şeyi de arzu etmeyiz ancak incelemeye alınmasının dahi Türkiye için ne kadar olumsuz olduğunu sizlerin de takdir ettiğini düşünüyorum" dedi.

-"Kürtler ve Zazalar bizim öz kardeşimizdir"

MHP'nin, PKK ile aynı çizgide olan siyasi duruşa karşı aldığı tavizsiz tavrın, bir kısım çevreler tarafından anlaşılmaz olarak nitelendirildiğini belirten Özdağ, şöyle devam etti:

"MHP'nin HDP'ye karşı aldığı tavır, HDP'ye oy veren seçmenin varlığını reddetmek olarak yorumlanmaktadır. Hatta bazıları MHP'yi, HDP ile açık kapalı koalisyon yapmaya, değişik siyasi projeler içinde bulunmaya zorlamaktadırlar. MHP, bunu reddedince MHP'yi Kürt düşmanlığıyla suçlayacak kadar aymazlık içine düşmüşlerdir. Oysa Kürtler ve Zazalar bizim öz kardeşimizdir. Ancak müzakereler sürecinde PKK'nın ve yandaşı örgütlerin meşruluk kazanmaya başladığını görüyoruz. PKK'nın meşruluğunun önündeki en büyük ve son engel MHP'dir.

MHP'nin HDP'ye karşı tavrı, değişik nedenlerle HDP'ye oy vermek durumunda kalan seçmenlere karşı saygısızlığımızdan değil, PKK tarafından katledilen çoğu Kürt ve Zaza kökenli 5 bin 800 sivil yurttaşımızın, şehit edilen 4 bin 300 askerimizin, 225 polisimizin, bin 400 korucumuzun, 21 gazetecimizin, 8 belediye başkanımızın, 60 muhtarımızın, 120 öğretmenimizin, 31 din adamımızın aziz ruhlarına olan saygımızdan ötürüdür. PKK'nın yaptığı toplu katliamları, beşiklerinde öldürülen bebekleri, çocukların katledilmesini 'savaşta böyle şeyler olur' diyerek meşrulaştıran zihniyeti affetmedik, affetmeyeceğiz. Askerlerimizi ve bebeklerimizi pusularda kalleşçe katleden PKK'lıları kucaklayan milletvekillerini affetmedik, affetmeyeceğiz, İstiklal Marşımızı söylemeyen milletvekilleriyle uzlaşmadık ve uzlaşmayacağız."

HDP'nin bugün yaptığı "sahte barış çağrılarına" inanmadıklarını belirten Özdağ, "Keşke samimi olsalardı. Samimi olsalardı, seçimden birkaç gün önce Van Erciş'te katledilen Abdülbari Gül'ün cenazesine gider, başsağlığı dilerlerdi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber