Türk Telekom 3 bin yeni eleman alacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2006 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, 2-3 bin civarında yeni eleman alımı olacağını açıkladı.

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarındaki Türk Telekom standında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Doany, ADSL bağlantı ücretlerinin abonelere hatalı gönderilmesiyle ilgili olarak, Rekabet Kurumunun kararı üzerine ADSL müşterilerinin TTnet'e devredildiğini ve bu sırada bir hata oluştuğunu söyledi.

Doany, ?Yaklaşık 130 bin müşterimize gitmesi gerekenden daha fazla bedelli fatura gönderildi. Fazla miktar yaklaşık 10 YTL. Müşterilerin bir sonraki faturasında hem bu fazla tahsil edilen bedel hem de bundan doğan faiz düşülecek? dedi.

Özelleştirmeden sonra Türk Telekom'un ana odak noktasının satış, pazarlama ve müşteri ilişkilerini güçlendirmek olduğunu belirten Doany, ?Bunu gerçekleştirebilmek için de hem yeni elemanlar almaya hem de mevcut çalışanlara eğitim vermeye ihtiyacımız var. Ayrıca, şirket için yeni bir strateji departmanı

oluşturuyoruz. Bu departman, şirketin bütün faaliyetleri için bize yol

gösterecek? dedi.

Paul Doany, Türk Telekom'a 2-3 bin civarında yeni eleman alımı olacağını bildirdi.

-?ŞİRKETİN İKİ TANE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OLACAK?-

Türk Telekom'un yönetim merkezinin İstanbul'a taşınmasıyla ilgili olarak da Paul Doany şunları kaydetti:

?Aslında genel müdürlük İstanbul'a taşınıyor diye bir şey yok. İstanbul'da yeni bir genel müdürlük kuruluyor demek lazım. Bu yeni kuracağımız genel müdürlükte yönetim birimleri olacak. Satış, pazarlama, müşteri ilişkileri, strateji ve bazı departmanlar İstanbul'da kurulacak. Ankara'da ise operasyon birimleri olacak. Dolayısıyla şirketin biri yönetim diğeri operasyon olmak üzere iki tane genel müdürlüğü olacak.

Geçici olarak Etiler'deki Telekom binasını kullanıyoruz. Gayrettepe'deki ofiste çalışan bazı elemanlarımız da olacak. Türk Telekom için bir genel müdürlük binası da yapılacak. Bunun için henüz kararlaştırılmış bir yer yok. İnşaatına başlanacağı için 3 yıl gibi bir zaman alacak.?

Paul Doany, Özelleştirme İdaresi'nin ihaleye çıkaracağı Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisine talip olup olmadıklarına ilişkin de, bu konu ile ilgilenmediklerini söyledi.

-?ULUSLARARASI TRAFİĞİ 10 KAT ARTIRAN ÇALIŞMA...?-

Türk Telekom'un hem geniş bant hem erişim şebekesi konusunda çok büyük yatırımlar yapmayı planladığına da değinen Doany, erişim şebekesi ile ilgili fiber optik kablolar üzerinde bazı faaliyetler yürütmeyi düşündüklerini vurguladı.

Doany, ?Uluslararası trafiğin artırılması için bazı faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu trafiği 10 kat daha artıran bir çalışma olacak? diye konuştu.

Önümüzdeki 6 yıl içinde 3,4 milyar dolar yatırım yapacaklarını aktaran Doany, ?Bu yılın ilk 6 ayında yatırımlar konusunda biraz geç kaldık ama bu, şirketteki bazı prosedürlerden kaynaklanıyor. ADSL konusunda bazı çalışmalar yapıyoruz. Bu yılın sonu itibariyle 2 milyon daha ADSL bağlantısı yapabilecek seviyeye geleceğiz. Kapasiteyi 2 milyon daha artırabilmek için bir sözleşme imzalanacak. Mart ayının sonu itibariyle bu sözleşmenin sonuçlandırılacağını düşünüyorum? şeklinde konuştu.

-?TARİFELERİ YIL SONUNDA TEKRAR GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ?-

Bu yıl sonunda tarifeleri tekrar gözden geçireceklerine ve yeniden değerlendireceklerine dikkati çeken Doany, ?ADSL ile ilgili çok yüksek kapasitede internet kullanan kullanıcılar için fiyatları düşüreceğiz? dedi.

Doany, piyasada eskiye nazaran daha fazla rekabet olduğunu, kendilerinin de rekabete katkıda bulunmak istediklerini ve şirket olarak rekabete inandıklarını vurguladı.

Türk Telekom'daki devlet payının yüzde 20'sinin halka arzına ilişkin de Doany şunları kaydetti:

?Bununla ilgili yeni bir haber yok. Ne zaman olacağına hükümet karar verecek. Onların karar vermesinden sonra da biz şirket olarak kendimizi halka arza hazırlamak durumundayız. Şirketin halka arz edilebilmesi için şirket hesaplarının belirli formatta tutulması ve takip edilmesi lazım. Bu yıl sona ermeden şirketin bu açıdan tamamen hazır olacağını düşünüyorum. Sonra da hükümet onları dikkate alarak bir değerlendirme yapacak. Telaffuz edilen oran yüzde 20'ler civarında. Hem yerli hem de yabancı yatırımcılar ilgi gösterecek. 2007'de olması mümkün olabilir, bu tamamen hükümetin kendi kararı.?

Paul Doany, Türk Telekom'un özelleştirilen kısmının halka arz olup olmayacağına ilişkin de, ?Biz zaten hisselerimizi satamayız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber