Erdoğan Çin'de açıkladı; 'Milli Para' dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çin İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında Türkiye ile Çin arasında ekonomik alanda yaşanan gelişmelere değinerek iki önemli gelişmeyi aktardı. Türk-Çin Üniversitesi'nin kurulmasını istediklerini belirten Erdoğan, iki ülke arasındaki ticarette ise ''Milli para'' döneminin başlaması gerektiğine vurgu yaparak, bu konunun görüşmelerde etraflıca görüşüldüğünü aktardı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2015 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan Çin'de açıkladı; 'Milli Para' dönemi başlıyor

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

* Tarihi İpek Yolu'nu canlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu projenin başarısı satrajik açıdan da çok önemli görüyoruz. Bakü-Tiflis-Kars projesi ile Pekin'den Londra'ya kadar kesintisiz bir ağ ortaya çıkacaktır.* 3. Nükleer santral projemizden bahsetmek isterim. Aynı şekilde Türk şirketlerinin de enerji alanında Çin'de yatırım yapmak istediğini belirtmek isterim.

* Gelecekteki yatırımlar için Türk-Çin Üniversitesi kurulmasını istiyoruz.

* Döviz kuru baskısından kurtulmak için Yuan - TL kapsamında Milli paralar ile ticaret yapmamız lazım. Bu konuyu etraflıca konuştuk.

* Ekonomik işbirliğimizi farklı alanlara da taşımalıyız.

* THY haftada 7'şer frekans olarak seferlerini gerçekleştiriyor. Bunlara 8 frekans daha eklemek istiyoruz. 2014 yılı sonu itibari ile 200 bin turist ülkemizi ziyaret etti. Biz bunu daha da geliştirmek istiyoruz.

* Türk ve Çin devletleri olarak işadamlarına her türlü desteği vereceğimizden şüpheniz olmasın.

40 DAKİKALIK GÖRÜŞME

Erdoğan'ın, Çin ziyaretinde kaldığı otelde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber