Kandil: Çözüm süreci tekrar başlatılsın

Son dönemlerde yaşanan terör olayları ve operasyonların ardından 'çözüm süreci bitiyor' mu algısı oluşmuşken, Kandil'den "Süreç devam edebilir" açıklaması geldi. KCK Sözcüsü Agit, "Süreç tekrardan başlatılabilir. Çok zor bir mesele değil" dedi.

Haber Giriş : 30 Temmuz 2015 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kandil: Çözüm süreci tekrar başlatılsın

KCK Dış İlişkiler Sözcüsü Demhat Agit çözüm sürecinin devam ettirilebileceğini söyledi. BBC'ye açıklamalarda bulunan Agit, kamuoyunda çözüm sürecinin fiilen bitmiş olduğu algısının oluştuğu sorusu üzerine, "Savaşın ve şiddetin olduğu bir yerde ve çift taraflı bir ateşkesin olmadığı bir yerde siyasal bir çözümde bahsetmek zor" dedi.

"Çözüm sürecinin yeniden devam ettirilmesi gibi bir olasılık sizce var mı?" sorusuna cevabına "Evet" diyerek başlayan Agit, şunları söyledi:

"Bu konuda umudumuzu hala sürdürdüğümüzü söyleyebiliriz çünkü çok zor olduğuna inanmıyoruz. Yanı başlarında, ellerinde önderliğimiz var. Tutsaktır. Tekrardan görüşmelerle bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesi için devreye girip, süreç tekrardan başlatılabilir. Bu kadar da basit olduğunu söyleyebiliriz. Çok zor bir mesele değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber