Hastayla empati hemşirelikte hizmet kalitesini artırıyor

Hastayla empati kuran hemşirenin hizmet kalitesini ardırdığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2015 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastayla empati hemşirelikte hizmet kalitesini artırıyor

Acıbadem Adana Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Özlem Alkaya, hemşirelerin her alanda kendilerini geliştirmelerine büyük önem verdiklerini belirtti. Acıbadem'de yeni işe başlayan tüm hemşirelere öncelikle temel oryantasyon eğitimin verildiğini söyleyen Alkaya, zaman içerisinde de çalıştıkları alandaki yetkinlik ve becerilerinin artması için özel eğitimler gerçekleştirildiğini belirtti. Alkaya, ayrıca eğitimler sonrasında hemşirelerin Acıbadem Üniversitesi CASE Simülasyon Laboratuvarları'ndaki uygulamalı eğitimlere katılarak yetkinlik belgelerini aldıklarını da vurguladı.

"TEMEL HEDEF HASTA MEMNUNİYETİ"

Özlem Alkaya, bilimsel bir disiplin olan hemşireliğin hergün yenilendiğini, ekip olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini, tüm yeni bilgi ve uygulamaların çalışanlarla anında paylaştıklarının altını çizdi.

Acıbadem de işe yeni başlayan hemşirelerin eğitim ve gelişimlerini destekleyerek onların tüm yeteneklerini ortaya çıkarmayı, hastaya kaliteli ve bütüncül bakım vermeyi, en önemlisi de hasta memnuniyetini sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Alkaya, şöyle devam etti:

"Hasta memnuniyetini sağlayabilmek için empati yeteneklerimizi kullanarak hastaların korkularını açıklamasına olanak tanıyoruz. Böylece hasta ve hasta yakınlarına güven vermeye, emin ellerde olduklarını hissettirmeye çalışıyoruz. Araştırmacı yönümüzle kanıt temelli bakım sunmayı, savunucu rolümüzle de hastanın haklarını bilmesini ve kullanmasını sağlıyoruz. Eğitimci rolümüzle bilmesi gerekenleri, bilmek istediklerini anlatıyor, karşılaşabilecekleri durumlarla ilgili onları önceden bilgilendiriyoruz. Yönetici rolümüz ile de hastalık sürecini yönetmeyi, kriz durumlarında ve zor anlarda hastanın bununla nasıl baş edebileceğini öğretiyoruz. Bütüncül yaklaşım anlayışımızla ise kişiyi sadece hastalığı ile değil her yönden değerlendirip, ruhsal, fiziksel ve sosyal tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz"

"KARİYER KAPILARI AÇIK"

Acıbadem Sağlık Grubu'nda çalışan hemşireler için kariyer kapılarının sonuna kadar açık olduğunu da ifade eden Alkaya, başarılı olanlar için sorumlu hemşirelik, klinik eğitim hemşireliği gibi daha birçok pozisyonun olduğunu ve yükselme olanaklarının bulunduğunu söyledi. Yetişmiş hemşirelerin grup içerisindeki diğer hastanelerde yönetici olarak görev almaları için çeşitli imkanlar sunulduğunu da anlatan Alkaya, uluslararası bir grup olmalarından dolayı kimi zaman dil yeterliliğinin gerektiğini ve bunun için de periyodik olarak hastanelerinde yabancı dil kursları düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber