Bozkır: Terörle mücadeleden başımız dik çıkacağız

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ak Parti Eyüp İlçe Teşkilatı ile Eyüp Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Temmuz 2015 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozkır: Terörle mücadeleden başımız dik çıkacağız

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ile başbaşa görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Bakan Bozkır'a tablo hediye etti. Bozkır basın mensuplarının sorularını yanıtlamaya hazırlanırken de kravatını belediye başkanı Aydın düzeltti.

ZİYARETİN AMACI

Bir soru üzerine ziyaretlerinin bir erken seçim çalışması olarak algılanmaması gerektiğini söyleyen Bozkır, " Aslında hemen seçim sonrasında yapmamız gereken, teşekkür ziyaretleri kapsamında bu ziyaretleri yapıyorum. Araya Ramazan girdi. Özel olarak 2. Bölge Milletvekili olarak bana gösterilmiş destek ve teveccühe destek manasında yapıyorum bu ziyaretleri" dedi.

ÜLKEYİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAMAK

Türk milletinin 7 Haziran seçimleriyle bir mesaj verdiğini söyleyen Bozkır, " Bu tabloda bir hükümet kurma çabası değil, ülkeyi hükümetsiz bırakmama çabası olarak biz değerlendiriyoruz. Öncelikle CHP ile öngörülen hükümeti kurma çalışmaları yürütülüyor. Hükümeti kurma amacıyla gayet iyi niyetle, detaylı çalışma kapsamında bu istikşafı görüşmeler sürüyor. Önümüzdeki haftaya kadar da devam edecek. Sonra ortaya çıkan tablo, liderlere arz edilecek. Ya bu hükümet kurulamıyor denilecek yahut da bu hükümet kurulabilir denilecek" diye konuştu.

TEŞKİLATLAR ZATEN SEÇİME HAZIR

Şayet bir hükümet kurulamıyorsa en kolay çıkış yolunun millete gitmek olduğunu belirten Bozkır ,"Bizim Ak Parti teşkilatlarımız son derece çalışkan teşkilatlardır. Zaten parti teşkilatlarında yarın olur, 5 sene sonra olur, seçim ne zaman olacaksa ona hazırlıklı olmalarıdır. Bizim bu açıdan tekrar görüşmeye ihtiyacımız yok. Zaten teşkilatlar her zaman hazırdır. Parti olarak seçimlerde en ufak bir endişemiz yoktur. Ama şu anki konumuz ülkeyi hükümetsiz bırakmamak çalışmalarının sonucu görmektir" ifadesini kullandı.

HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARI

"Hükümet kurmak için mi hükümet kurulacak" şeklindeki bir soruya, herhangi bir iktidarın tek başına iktidarı kuramayacağı bir tablonun ortaya çıktığını hatırlatarak yanıt veren Bozkır, " 8 Haziran'dan sonra ortaya çıkan gelişmeler de seçimin hemen ardından insanların aklında olan bazı tabloların artık geçerli olmadığını ortaya koymuştur" dedi.

Şu andaki tablonun basite indiğini söyleyen Bakan Bozkır, " Ak partinin birinci parti olduğu ve yüzde 41 oy aldığı ilk günlerde çok fazla ifade edilmiyordu ama bugün Ak Parti'nin birinci parti olduğu, Türkiye'de Ak Parti'nin içinde olmadığı bir hükümet kurulamayacağı, Ak Parti'nin kurulacağı bir hükümet için çalışmaların yürütüldüğü ortaya çıkmıştır. Şimdi bu hükümet, ya CHP ile kurulacaktır yahut da MHP ile kurulacaktır. Bu tablo bu kadar basite inmiştir. Eğer hükümet çalışmaları sonuç vermezse ortada kalan tek ihtimal seçimdir" şeklinde konuştu.

BAŞIMIZ DİK ÇIKACAĞIZ

Terör olayları ve şehit haberleriyle ilgili de konuşan AB Bakanı Volkan Bozkır ,"Hükümet kurma çalışmalarının sürdüğü bir ortamda Türkiye'de meydanın boş olduğunu zannederek Türkiye'yi terör eylemleriyle, rahatsız etme, istikrarı, huzuru bozma girişimleri ortaya çıktı. Türkiye'de hükümet , Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir. Başbakanın defalarca söylediği gibi bir günü bile kalsa bu hükümetin o bir gün zarfından Türkiye'nin yararı için, güvenliği için bir karar alınması gerekiyorsa, bu kararı Türk hükümeti alır. Böyle bir ortamda Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden bir unsur ortaya çıktığında da Türkiye bütün terör örgütleriyle DEAŞ olsun DHKP-C olsun PKK olsun Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için bir mücadeleyi başlatmıştır. Bugünlerde maalesef çok fazla kaybımız oldu. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülkenin bütünlüğü için, varlığı için, bu ülkenin bağımsızlığı için Türkiye her zaman şehitler vermiştir. Bundan sonra da Türk bayrağını yere koymamak için şehitler verecektir. Ama önemli olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasıdır. Türk Bayrağının dalgalanmasıdır. Bu çerçevede teröre karşı verdiğimiz mücadeleden başımız dik olarak çıkacağız. Bunda en ufak bir tereddütümüz yok. Önümüzdeki günlerde bu mücadelenin sonuçları daha iyi anlaşılacaktır" ifadelerini kullandı.

Özgür ALTUNCU- Taner YENER- Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber