Discovery CNBC-e'yi satın alıyor

Ücretli TV programcısı Discovery Communications, Doğuş Yayın Grubu ile stratejik ortaklık kurmak üzere anlaştığını duyurdu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2015 20:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Discovery CNBC-e'yi satın alıyor

Ücretli TV programcısı Discovery Communications, Doğuş Yayın Grubu ile stratejik ortaklık kurmak üzere anlaştığını duyurdu.

Discovery Communications'tan yapılan açıklamaya göre 220'den fazla ülkede yaklaşık 3 milyar aboneye sahip olan şirket, Doğuş Yayın Grubu ile yaptığı anlaşma ile Türkiye'deki kanal sayısını 13'e çıkardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Discovery Networks CEEMEA Başkanı ve Genel Müdürü Kasia Kieli, Türkiye'nin Discovery olarak 17 senedir çok önem verdikleri bir pazar olduğunu bildirdi.

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen ise kurulduğu günden beri Doğuş Yayın Grubu'nun dünyanın lider markaları ile ortaklıklar yaparak uluslararası arenada örnek gösterilen başarılı işbirlikleri gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Açıklamaya göre, ortaklığın ilk aşamasında Doğuş Yayın Grubu, 1 Eylül itibariyle Discovery'nin Türkiye'deki tek reklam satış temsilcisi olarak atanacak.

Discovery Communications ayrıca Doğuş Yayın Grubu'na ait ulusal yayın yapan haber ve eğlence kanalı CNBC-e'yi de satın almaya karar verdi.

Böylece Discovery ilk defa Türkiye'de ulusal yayın sektörüne adım atmış olacak. Anlaşmanın sonuçlanabilmesi için gerekli tüm mutat şartların gerçekleşmesini takiben alım işleminin bu yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber