Şehit polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki terör saldırısında şehit olan polis memuru Uyar'ın cenazesi, memleketi Manisa'nın Salihli ilçesinde toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2015 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK üyelerinin saldırısında şehit olan polis memuru Mehmet Uyar'ın cenazesi, memleketi Manisa'nın Salihli ilçesinde defnedildi.

Şehit Uyar'ın cenazesi, Güneş Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından Hamidiye Camisi'ne getirildi.

Şehidin 5 aylık hamile eşi Nedime, babası Hüseyin, annesi Meryem, Afyonkarahisar'da astsubay olarak görev yaptığı öğrenilen kardeşi Murat Uyar, tören boyunca gözyaşlarını tutamadı. Nedime Uyar'a, tören sırasında birkaç kez sağlık ekiplerince müdahale edildi.

"Köklerini kazıyacağız"

Cenaze törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, cami girişinde bir süre vatandaşlarla sohbet etti.

Bazı vatandaşların, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un naaşının da pazartesi günü Salihli'de toprağa verilmesini anımsatarak, "4 günde 2 şehit verdik. Durdurun bunu" demesi üzerine Eroğlu, "Köklerini kazıyacağız" ifadesini kullandı.

Şehit polis memuru Mehmet Uyar'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Salihli Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürüldü. Uyar'ın cenazesi, tabutun ardından yürüyen, yol boyunca toplanan ve evlerinin camlarına çıkan binlerce kişi tarafından tekbir, dua ve alkışlarla uğurlandı.

Bakan Eroğlu, şehidin cenazesi defnedildikten sonra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile birlikte şehit eşi Nedime Uyar'a tabuta sarılı Türk bayrağını teslim etti.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki bir çay ocağının önünde oturan polis memuru Mehmet Uyar'a dün akşam saatlerinde bölücü terör örgütü PKK üyelerinin bulunduğu otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş edilmiş, terörist saldırıda Uyar, Osman Çaran ve İbrahim Turan yaralanmıştı.

Çınar Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Mehmet Uyar şehit olmuş, Çaran da hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber