ABD Hava Filosu'ndan 30 uçak İncirlik'e konuşlanacak

Türkiye'nin DAEŞ ile mücadelede hava üslerini açma kararının ardından ABD'nin Almanya'daki 480. Hava Filosu'na ait 30 uçağın İncirlik'e konuşlandırılacağı belirtildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Temmuz 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD Hava Filosu'ndan 30 uçak İncirlik'e konuşlanacak

MAHMUT GÜRER

Birinci ve İkinci Körfez Savaşı'nda önemli bombardıman görevlerini üstlenen ABD'nin 480. Hava Filosu, DAEŞ'le mücadelede Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne kaydırılacak. Almanya'nın Spangdahlem Hava Üssü'nde bulunan 480. Hava Filosu'nun 200 kişilik personeliyle birlikte İncirlik Hava Üssü'ne taşınmaya hazırlandığı belirtildi.

BOMBARDIMAN GÖREVİ

Bünyesinde F-15E Strike Eagle tipi uçakları bulunduran 480. Filo'nun ağustos ayında 30 uçak göndereceği açıklandı. İki hafta içinde gelecek uçaklarla beraber 5 tanker ve 4 ikmal uçağı da İncirlik'e gönderilecek.

Peşmerge-PKK gerilimi tırmanıyor

Kuzey Irak'ta yayın yapan Avine gazetesine konuşan terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Heval Agid, PKK ile KDP'nin Şengal konusunda yaşanan gerilimin çatışma tehlikesi oluşturduğunu söyledi. Agid, Şengal'i kendilerinin savunduğunu iddia ederek peşmergenin bölgede hoş karşılanmadığını vurguladı.

'Güvenli Bölge'ye yaklaşan vurulacak

Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat kapsamında, Suriye tarafında oluşturulacak 'uçuşa yasak güvenli bölge' için geri sayım sürüyor. Ağustosta uygulamaya girmesi beklenen 'güvenli bölge', 110 kilometre uzunluk ve 60 kilometre derinlikteki oluşturulacak. Türkiye'nin de aralarında yer aldığı koalisyon güçleri, ortak bir deklarasyon yayımlayarak, 'güvenli bölge' koordinatlarını açıklayacaklar. Bu açıklamanın ardından dost olarak tanımlanan güçlerin dışındaki tüm gruplar uyarılmadan hedef alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber