MHP ile koalisyon teması sürüyor

CHP'nin Meclis Genel Kurulu'nu olağanüstü toplayarak gündeme getirdiği "Terör olaylarını araştırma komisyonu kurulsun" teklifinin MHP'nin de oylarıyla reddedilmesinin ardından koalisyon senaryolarında Ak Parti ile MHP yakınlaşmasını gündeme getirdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Temmuz 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP ile koalisyon teması sürüyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ile "istikşafi" görüşmelerin sürdüğünü ancak bunun "Bir koalisyon müzakeresi aşaması" olmadığını ifade ederken, MHP ile temasların sürdüğünü de açıkladı.

Davutoğlu, 13 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Temmuz'da MHP lideri Devlet Bahçeli ve 15 Temmuz'da da HDP Eş Başkanları ile görüştüklerini anımsattı. Davutoğlu, CHP ile istikşafi anlamda fikirlerin test edildiği görüşmeleri başlattıklarını da anımsatırken "Bu, bir koalisyon müzakeresi aşaması değildir. Her iki tarafın heyetleri bir araya gelerek, bir şekilde Ak Parti'nin ve CHP'nin kanaatlerini karşılıklı olarak not edecekler. Daha sonra, genel başkanlara bunlar aktarılacak ve genel başkanlar, alabilecek yolun olup olmadığı konusunda nihai bir istişarede bulunacaklar" diye konuştu.

MHP'nin hükümet ortaklığı görüşmesi yapmak istemediğini de hatırlatan Davutoğlu, "Ama temas halinde olmaya karar verdik. MHP ile de Sayın Faruk Çelik'in koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda şu anda temaslarımız sürüyor" dedi. Cumartesi günü Çelik'in MHP'den üst düzey bir isimle Bahçeli'nin bilgisi dahilinde bir görüşme gerçekleştiği kaydedildi. MHP cephesindeki ismin Grup Başkanvekili Oktay Vural olduğu iddia edildi. Davutoğlu HDP ile koalisyon konusunda ise "Terör konusundaki tutumları nedeniyle herhangi bir mesafe almamız mümkün değil" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber