'Ak Parti Kuran'a el basarsa koalisyon olabilir'

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den "AKP-MHP koalisyonunun MHP'ye faydası yok" değerlendirmesi geldi. Ak Parti'ye "Badem bıyıklı kapitalistler" benzetmesinde bulunan Bahçeli, Ak Parti ile koalisyon için Ak Parti'nin Kuran'a el basmasını da şart koştu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Temmuz 2015 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Ak Parti Kuran'a el basarsa koalisyon olabilir'

ÖNDER YILMAZ

Bahçeli, dün Genişletilmiş İl Başkanları toplantıları kapsamında Tokat, Sivas ve Yozgat'a gitti. Bahçeli alınan bilgilere göre kapalı toplantılarda şu mesajları verdi:

AKP-MHP KOALİSYONUNUN FAYDASI YOK: MHP'yi Ak Parti ile iktidara zorlayanlar, tek başına iktidar gayretine sahip değilse, onlar partinize değil, sizin var olan gücünüzü bir iktidar boşluğunda birilerine yamamak suretiyle AKP'nin 12 yıllık çürümüş iktidarının devamını istemektedir. AKP-MHP koalisyonunun MHP'ye faydası yok. Bir-iki çıkar için böyle bir ortaklık olmaz. Bu oyuna düşmeyiz.

BADEM BIYIKLILAR: AKP-MHP tabanı birbirine yakınmış. Nasıl yakın? İçinizde badem bıyıklı kapitalistler var mı? Türk milleti adına MHP ev sahibi ise ev sahibi ile evi soymaya gelen hırsızı nasıl birbirine yakın olarak nitelendirirsin.

KURMAYA CESARET EDEMİYORLAR: Çözüm süreci ile milleti aldatanların, şimdi çözüm koalisyonu kurmaları lazım. AKP-HDP veya AKP-HDP-CHP koalisyonu çözüm koalisyonudur. Bu son operasyonları dikkate alarak HDP'yi aranıza alma cesareti gösteremiyorsanız, çözüm diye yıllarca Türkiye'yi bölmeye çalışan insanları bugün bazı gerçekleri görmek suretiyle, koalisyona girmelerine fırsat vermek istemiyorsanız o zaman AKP-CHP ile beraber koalisyon kurabilirsiniz. Zaten şu an yapılan şey odur. Ama bunu yaparken MHP'yi itibarsızlaştırmak için her türlü yalanı da ortaya koyuyorlar. Bas bas bağırıyorlar.

HDP BAŞKA AMAÇLAR İÇİN Mİ BULUNACAK: MHP "bu önerge zamansızdır' dedi. Terörle mücadelenin yoğunlaştığı dönemde TSK ve emniyet güçlerinin yoğun mücadele verdiği dönemde, önemli olan komisyon değil işin gereğini yapmaktır. Terörün kökünü kazımaktır. Komisyon kuracaklarmış. Bu komisyonda HDP, terörün bitmesi için mi bulunacak, yoksa başka amaçlar için mi? 'Yine AKP ile MHP'nin işbirliği' deniyor. CHP ile HDP'nin işbirliğinden niye bahsetmiyorlar?

KURAN'A EL BAS: Tokat'ta herkesin huzurunda şartları sayıyorum. 1- Anayasanın ilk dört maddesinden taviz yok. Üniter yapı, toprak bütünlüğü, başkent Ankara, dilimiz Türkçe. 2- Terör örgütü PKK ile GüneydoğuAnadolu'da ya da Türkiye'nin diğer yerlerinde mücadele edilecek. 3- PKK, kendini lağvedecek. Silahlarıyla birlikte teslim olacak. Silahlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin envanterine kayıt edilecek. 4- 17-25 Aralık dosyası yeniden açılacak. Hırsızlardan hesap sorulması için Bilal oğlan dahil herkes yargıya gidecek. 5- Çözüm süreci çöpe atılacak. Bu tekliflerimizi kabul ediyorsanız, bir protokole bağlıyorsanız o zaman taşın altına değil elimizi, gövdemizi bile koyarız. AKP, bu şartları kabul ederse, Türk milletinin en mukaddesi olan ve milletin huzurunda Kuran'a el basar mısınız? MHP, basar ve basacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber