SSK: Emekli öldüyse mirasçısı farkı alabilir

Haber Giriş : 06 Eylül 2006 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2000 yılından bu yana enflasyon farkını alamadan ölen 426 bin işçi emeklisi için SSK: Farklar ödenirse, ölen emeklinin mirasçıları alabilir

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Başkanlığı, TÜFE farkının ödenmesi yönünde görüş oluşması durumunda 2000 yılından sonra ölen emeklilerin hak sahiplerine, hak sahibi bulunmaması halinde ise yasal mirasçılarına söz konusu farkın ödenmesinin mümkün olduğunu bildirdi.

SSK başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği tarafından, 4447 sayılı Kanunun Ek 38.maddesinden kaynaklandığı iddia edilen TÜFE farkının, 2000/Ocak ile 2006/Temmuz ayları arasında ölen 426 bin 569 emeklinin hak sahiplerine de ödenmesinin istendiği anımsatıldı.

Açıklamada, 'Emekliler tarafından TÜFE farklarının ödenmesine ilişkin açılan münferit davaların bir kısmının emekliler, bir kısmının da kurumumuz lehine sonuçlandığı görüldüğünden, kurumumuzca konu ile ilgili yargı süreci takip edilerek, ortak ve istikrar kazanacak görüşe göre işlem yapılacaktır' denildi. TÜFE farkının ödenmesi yönünde görüş oluşması durumunda, 2000 yılından sonra ölen emeklilerin hak sahiplerine ya da mirasçılarına farkın ödenmesinin mümkün olduğu kaydedildi.

TİED, dikkat çekmişti

Türkiye İşçi Emeklileri Derneğinin (TİED) araştırmasına göre, TÜFE farkını alamadan hayatını kaybeden hak sahibi sayısı 426 bini aştı

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber