Kılıçdaroğlu, Tekin ve Erdoğdu'ya fezleke

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle fezleke hazırlandı. Fezleke, Kılıçdaroğlu hakkında 17/25 Aralık soruşturma dosyasında bulunduğu belirtilen telefon konuşmasını TBMM'deki grup toplantısında dinleterek soruşturmanın gizliliğini alenen ihlal ettiği iddiasını içeriyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Ağustos 2015 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu, Tekin ve Erdoğdu'ya fezleke

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Tekin hakkında ise Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağıran İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demir hakkında "Hukuk ağzıyla konuşmuyor, maganda ağzıyla konuşuyor, 17 Aralık'tan sonra istifa eden bakanları bile ifadeye çağırmadılar" diye tweet attığı gerekçesiyle fezleke hazırlandı. Kamu görevlisine alenen hakaret iddiasıyla hazırlanan fezlekede, "maganda" kelimesinin "görgüsüz, kaba, anlayışsız, terbiyesiz kimse" anlamına geldiği belirtilerek, Tekin'in dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi. Tekin de fezlekeye ilişkin olarak, "Çok kıymetli. Dokunulmazlıkların kaldırılması için yıllardır mücadele ediyoruz. Yel kayadan ne alır" dedi.

Erdoğdu, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği iddiasıyla hakkında düzenlenen fezlekeye ilişkin olarak, "Gökçek'in yolsuzluklarını ortaya çıkardığım için dokunulmazlığımın kaldırılması talebiyle hakkımda fezleke düzenlenmiş. Ben şimdi dokunulmazlığımın kaldırılarak iddialarımın gerçekliği konusunda yargılanmak istiyorum. Belki bu sayede adalet sağlanır" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber