YAŞ'ta tüm gözler Balyoz terfilerinde

Yüksek Askeri Şüra toplantısı 3 Ağustos'ta yapılacak. Şimdi dikkatler, Balyoz davasından yargılanıp beraat eden 46 kurmay albayın general, amiral rütbesine yükseltilip yükseltilmeyeceğine çevrildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Ağustos 2015 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YAŞ'ta tüm gözler Balyoz terfilerinde

Türker Karapınar

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in görevini Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'a bırakacağı Yüksek Askeri Şüra (YAŞ) toplantısında gözler, Balyoz Davasından yargılanıp beraat eden 46 kurmay albayın general/amiral rütbesine yükseltilip yükseltilmeyeceğine çevrildi. Askeri kaynaklar, terfilerinin önünde engel kalmayan bu personelin, diğer personel ile birlikte değerlendirileceğine, performansları çerçevesinde amiral ve generalliğe terfi edebileceğine işaret ediyor.

Ancak son YAŞ toplantısında yalnızca 8 deniz sınıfı albayın amiralliğe, 6 Jandarma sınıfı albayın generalliğe terfi ettiğine işaret eden kaynaklar, ilgili davalarda yargılanan az sayıda personelin terfisinin mümkün olduğuna dikkati çekiyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 3 Ağustos'ta toplanması öngörülen YAŞ toplantısında, Balyoz davasından yargılandıkları için terfi ettirilmeyen, 16 ile 18 yıl arasında aldıkları mahkumiyet kararı bozulduktan sonra beraatlerine karar verilen 46 kurmay albayın durumları da general ve amiralliğe terfi edilecek diğer albaylarla birlikte gündeme gelecek.

Ergenekon ve Balyoz sanıklarının YAŞ umudu

Çoğunluğu deniz sınıfında

Askeri kaynaklar, beraat etmeleri nedeniyle terfilerinin önünde yasal engel kalmayan bu personelin, diğer personel ile birlikte değerlendirileceğine dikkati çekiyor.

Kaynaklar, ilgili personelin TSK'daki performansları çerçevesinde amiral ve generalliğe terfi edebilecek konumdalarsa, terfilerinin onaylanacağına işaret ediyor. Ancak son YAŞ toplantısında yalnızca 8 deniz sınıfı albayın amiralliğe, 6 jandarma sınıfı albayın generalliğe terfi ettiğine dikkati çekiliyor.

Balyoz davası sona ermediği için terfi haklarından yararlanamayan personelin büyük bir bölümünün deniz ve jandarma sınıfı olduğuna işaret eden kaynaklar, ilgili davalarla ilişiklendirilen az sayıda personelin terfisinin mümkün olduğuna dikkati çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber