İSKİ'den koku açıklaması

İstanbul'un sularındaki kötü kokulara aşırı sıcaklar nedeniyle kaynaklarda oluşan yosunlaşma ve alg üremesinin yol açtığını belirten İSKİ, suyun kullanımının herhangi bir riski olmadığını vurguladı...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Ağustos 2015 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İSKİ'den koku açıklaması

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul

İstanbul'daki şebeke suyundan son günlerde kötü kokular gelmesi üzerine İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) bir açıklama yaparak, kokunun sıcaklığa bağlı yosunlaşma ve algdan kaynaklandığını açıkladı.

İSKİ'dan yapılan açıklamada, sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bazı su kaynaklarında yosunlaşma ve alg üremesinin aşırı şekilde artış gösterdiğine dikkat çekilerek, "Bu durumun; tesislerimizde üretilen suyun kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan kalitesine olumsuz bir etkisi yok. Bahse konu olan durum, koku, tat gibi estetik parametrelerde değişkenliğe sebep olabilmekte. Şikayete konu olan bölgelerden sürekli numuneler alınmakta ve analizler yapılmaktadır. Türk Standartları ve uluslararası standartlar (Dünya sağlık Teşkilatı, ABD Çevre Koruma Ajansı, Avrupa Birliği) çerçevesinde yaptığımız analizler neticesinde, suyun kullanılabilirliğine engel olacak hiçbir veriye rastlanmamıştır" denildi.

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reyhan Akçalan Albay ise İstanbul sularında son zamanlarda yaşanan tat ve koku değişimiyle ilgili, "Yaz mevsiminde sıcaklığın artması ile birkilte su içerisinde olan bazı organizmalar koku üretiyor. Sözü edilen bu koku ve tadın insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmamaktadır" diye konuştu.

'İnsan sağlığına zararlı değil'

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meriç Albay da sudaki koku değişiminin Eylül sonuna kadar süreceğini söyledi. Albay, "Kokan bu sular insan sağlığına zararlı değildir. Koku sıcak suda daha belirgin olarak hissedilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber