Vali Yılmaz: Hiç kimse bana 'cami kapattıran vali' diyemez

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Meydan Mahallesi'nde Hisar Öğrenci Yurdu ve bünyesindeki caminin 'kaçak yapı' olması sebebiyle mühürlendiğini kaydetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2015 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Yılmaz: Hiç kimse bana 'cami kapattıran vali' diyemez

Yapının yaklaşık 40 yıldır kaçak olduğunu, bazı kesimlerin 'Vali cami kapattı' şeklinde asılsız iddialar ortaya attığını dile getiren Vali Yılmaz, "Arsayı verin, camiyi ben yaptıracağım" dedi.

Yılmaz, "Kütahya'da Hisar Öğrenci Yurdu 35-40 yıl önce yapılmış kaçak bir yapı. Arsanın bir kısmı belediyeye ait. Şahıs kendine ait hisseyi cami yapılmak üzere vermiş. Ne hikmetse küçük bir mescit (Hüda Rabbim Camii) yapılmış, üzerine koskoca yurt inşa edilmiş, üstelik kaçak bir şekilde. Yurdun ve camimin kaçak olduğu tespit edildikten sonra belediyemiz gerek yapı izni olmadan, gerek ise inşaat ruhsatı olmadan faaliyet gösteren yapıyı durdurdu ve mühürledi. İçinde bulunan, büyük ihtimalle o alanın kamuflajı için yapılan kaçak camiyi de ben kapattım. İmam arkadaşı da başka camide görevlendirdim. Orası yasal hale gelinceye dek böyle devam edilecek. Biz bugün 16 tane cami yapıyoruz, en ücra köşeye varıncaya kadar dinin öğretilmesi için canla başla çalışıyoruz. Ben bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin bir valisi olarak Kuran Kursu'nun hafızlık merasimine katılıyorum ve bundan şeref duyuyorum. Bu kadar hassas olduğumuz, hassas yaşadığımız bir dönemde 'Cami kapattırdı' dedirtmem. O vakfın mülkiyetinde olan binanın arsasını Türkiye Diyanet Vakfı'na versinler camiyi ben yaptıracağım" diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz amellerin Allah'ın vahyine göre olması gerektiğini belirterek, "İnsanların dini duygularını kullanmasınlar. Onun için Kuran'a sımsıkı sarılın başkalarının sözleriyle değil, Kuran'la, hadisle amel edin. Herkes başkalarından aldığı talimatla dini öğretmeye çalışıyor. Siz dini Allah'a, Kuran'a, Peygambere göre yaşayın. Başkalarının uydurduğu dine amel etmeyin" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber