Davutoğlu: Hukuk içinde etkin mücadele

Başbakan, 9 saat süren güvenlik toplantısında valilere şu talimatı verdi: Hiçbir yasa dışı örgütün halkımıza baskı kurmasına izin vermeyin. Başta DAEŞ, DHKP-C olmak üzere tüm terör örgütleri hukuk içinde etkin mücadele edin.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Ağustos 2015 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Hukuk içinde etkin mücadele

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'ya 30 ilden gelen mülki ve idari erkan ile gerçekleştirdiği güvenlik toplantısında valilere 'terörle etkin müdacele' talimatı verdi.

Davutoğlu başkanlığında önceki gün yapılan toplantıda, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş ile Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Yaşar Güler, Jandarma Genel Komutanı Org. Abdullah Atay, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve ilgili bürokratların hazır bulundu. Doğu-Güneydoğu illeriyle Ankara, İstanbul ve İzmir valilerinin yanı sıra il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, illerdeki güvenlik ve istihbarat yetkililerinin katıldığı toplantı 9 saat sürdü. Toplantıda, gerçekleştirilen "Huzur ve Demokrasi" operasyonu çerçevesinde bölgedeki son durum detaylı ele alındı.

Mücadele kesintisiz sürecek

Başbakanlık Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamada, toplantıya ilişkin şu bilgiler verildi: "Toplantı sırasında her ilin durumu tek tek ele alınmış, kritik bölgelerde ilçe ve mahalle bazlı değerlendirmeler yapılmış, DAEŞ ve PKK riskleri nedeniyle Suriye ve Irak sınırındaki illerimizin durumu ayrıntılı bir şekilde gözden geçirilmiştir. Güvenlik birimleri arasındaki koordinasyon mekanizmalarının işlerliği gözden geçirilmiştir. Sayın Başbakanımız, ilgili vali ve bürokratlara tüm mücadelenin demokratik hukuk devleti kuralları içerisinde sürdürülmesi, hiçbir yasadışı örgütün halkımız üzerinde baskı kurmasına izin verilmemesi, baskı aracı olarak kullanılan yapıların tasfiyesi, vatandaşlarımızın günlük yaşamının normal akışında devamı için her türlü önlemin alınması, başta DAEŞ, PKK ve DHKP-C olmak üzere tüm terör örgütleri ile etkin mücadele talimatlarını vermiştir. Toplantıda verilen talimatların ve alınan kararların periyodik takibi için Başbakanlık Koordinasyon Merkezi bünyesinde bir mekanizma tesis edilmiştir. Milletimizin huzur ve güvenliğine kasteden terör örgütleri ile mücadele kesintisiz bir şekilde devam edecektir."

DAEŞ ORTAK DÜŞMANIMIZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Washington Post gazetesinde kaleme aldığı makalede, Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik birçok tehditle karşı karşıya olduğunu belirterek değerlendirmelerde bulundu.

- Önemli adımlar atıyoruz

Türkiye'nin DAEŞ'in çirkin yüzünü gösterdiğinden beri örgütle mücadelede tam taahhüde sahip olduğunun altını çizen Davutoğlu, Türkiye dışında hiçbir NATO ülkesinin DAEŞ ile sınır paylaşmak zorunda kalmadığına işaret ederek, "DAEŞ tehdidi daha keskin hale gelirken, uluslararası hukuka uygun olarak önemli adımlar atıyoruz" sözlerini kaydetti.

- Sorumlusu Esed rejimi

Davutoğlu, ABD ile en üst düzeyde varılan mutabakatın, teröristlere karşı daha etkin mücadele sağlayacağını kaydederek, "DAEŞ ortak düşman. Sınırlarımızı DAEŞ'ten temizleyerek aynı zamanda Esed rejimi ve DAEŞ'e karşı savaşan tek aktör olan Suriyeli ılımlı muhaliflere yardım eli uzatmış olacağız. Şam'daki rejim iktidardan uzaklaştırılmadıkça, Suriye kurtarılmış olamaz. DAEŞ'in ortaya çıkmasına sebep olan katliam ve kaostan Esed rejimi sorumludur" değerlendirmesinde bulundu.

- BM'ye Suriye çağrısı

Suriye'de daha fazla kan dökülmemesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni göreve çağıran Başbakan Davutoğlu, uluslararası toplumun üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

- Çözüm Süreci bitmedi

Davutoğlu, yazısını şöyle sürdürdü: "Türkiye'yi hedef alan terörist organizasyonlar bilmelidir ki eylemleri cezasız kalmayacak ve uluslararası kanunlar altında tüm haklara sahip olarak, onların eylemlerine tam kararlılıkla karşılık vereceğiz. Bu, çözüm arayışlarının sona erdiği anlamına gelmiyor. Tam tersine, Türkiye'de yeni bir hükümet kurulunca, en hızlı şekilde konuyu ileri taşımaya kararlıyım. Fakat bu arada, PKK terörü durmalı ve silahlı unsurlarını Türkiye'den çekmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber