Marmara'daki doğalgaz için yeni kuyu

Marmara Bolgesi'ndeki dogalgaz varlıgının belirlenmesi ve söz konusu rezervin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla yeni kuyu açılacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2015 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Marmara'daki doğalgaz için yeni kuyu

Marmara Bolgesi'ndeki dogalgaz varlıgının belirlenmesi ve bu rezervin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla Kırklareli'de yeni kuyu açılacak.

Amity Oil Int. Pty. Ltd. Merkezi Avustralya Turkiye-Ankara Şubesi tarafından Kırklareli'nin Luleburgaz ilcesi, Karaagac Koyu sınırları icerisindeki yaklaşık 5 bin metrekare alanda dogalgaz arama faaliyeti yapılacak.

Arama faaliyetlerinin yapılacagı saha, dogalgazın oluşması icin gerekli jeolojik veriler dikkate alınarak belirlendi.

Şirket, proje kapsamında Guney Reis Dere 1 adlı arama kuyusu ile dogalgaz arama faaliyeti gercekleştirecek.

Proje ile Marmara Bolgesi'ndeki dogalgaz varlıgı belirlenerek, var olan dogalgaz rezervi ile Turkiye ekonomisine katkı saglanacak, bolgede istihdam imkanı artacak.

Doğalgaz arama faaliyetleri 112 gun surecek ve sondaj calışması sonunda dogalgaz bulunması halinde kuyuda uretime gecilecek. Calışmalar 24 saat boyunca 3 vardiya şeklinde sürdürülecek.

Soz konusu projede 28 kişinin calışması planlanıyor.

500 milyon metreküp doğalgaz üretildi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, geçen yıl toptan satış lisansı sahibi şirketlerce satışa sunulan doğalgazın 479 milyon metreküpü Türkiye'de üretildi. Bu üretimin 280 milyon metreküpü Tekirdağ'da, 71 milyon metreküpü Kırklareli'de, 64 milyon metreküpü Düzce'de gerçekleştirildi.

Doğalgaz üretiminin önemli kısmı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Thrace Basin Natural Gas Corporation'ın faaliyetleriyle sağlandı. Amity Oil, yıllık yaklaşık 20 milyon metreküplük üretimle üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye'de 9 şirket tarafından tarafından Güneydoğu Anadolu, Trakya ve Batı Karadeniz'de üretilen doğalgaz, sınai ve ticari kuruluşlara, dağıtım şirketlerine, ithalatçı şirketlere, toptan satış şirketlerine ve kuyu başından sıkıştırılmış doğalgaz lisansı sahibi şirketlere sunuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber