Bin adet sırayı dördüncü kattan indirip kendi çabalarıyla onardılar

Erzincan İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulunda görev yapan okul müdürü ve yardımcısı tahribata uğrayan öğrenci sıralarına kendi çabalarıyla onarım yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2015 16:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Bin adet sırayı dördüncü kattan indirip kendi çabalarıyla onardılar

Erzincan merkezde ki İnönü Mahallesinde bulunan İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulu görevlilerinden Okul Müdürü Kemal Erdoğan, Müdür Yardımcısı Akkar Bayat, Memur Yakup Gül, Hizmetli Yüksel Memeoğlu, yıpranan öğrenci sıralarına okulun bütçesine uygun onarım yapabilecek bir esnaf aradı. Okul idaresi yapmış oldukları piyasa araştırmasında kendi bütçelerine uygun bir fiyat alamayınca kendi fedakar çabalarıyla okul sıralarına onarım yaptı.Toplamda 850 öğrencinin eğitim gördüğü okuldaki 27 dersliğin içerisinde bulunan bin adet sırayı teker teker okulun bahçesine indiren fedakar okul idaresi indirdikleri sıraları teker teker onardı.

Fedakar Okul Müdürü Kemal Erdoğan yaklaşık bin adet sırayı dördüncü kattan aşağıya indirip zımparaladıklarını ifade etti.

Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşlerde bulundu; " 2015-2016 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında bütün okullar gibi bizde bir takım hazırlık çalışmaları yapıyoruz. Okulumuzda 43 öğretmenimiz var. Okul Müdür Yardımcımız Akkar Bey ile birkaç hizmetli arkadaşımız ile piyasa araştırması yaptık ve baktık ki maddi gücümüzü aşıyor. Kendimiz bu sıraların temizliğini yapmaya karar verdik. Yaklaşık bin civarı bir sıramız vardı ve baya yıpranmış bir durumdaydı. Bunları temiz hale getirmek öğrencilerin kullanımına sunmak için bu çalışmayı yapıyoruz. Daha çok sabah serin saatlerde bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Okulumuzun personellerinin bazıları şuan izinde onları rahatsız etmemek için çağırmadık. Buradaki mevcut arkadaşlarımızla beraber; bir hizmetlimiz, bir müdürümüz, bir müdür muavinimiz bazen öğrencilerimizde bize burada bahçede oynarken yardımcı oldular. Aile ve çocuklarımızda bazen bizim yanımıza gelip bize yardımcı oldular. Yaklaşık bin tane sıramız vardı. Biz bu sıraları dördüncü kattan aşağıya indirip zımparaladık. Şuanda verniklemeye hazır hale getirdik bunları. Temizlikten sonra bunları tekrar sınıflarımıza çıkaracağız ve sınıflarımızı yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getireceğiz."dedi.

Fedakar Okul Müdür Yardımcısı Akkar Bayat ise yaptığı açıklamada şu görüşlerde bulundu; "2015-2016 eğitim öğretim yılına hazırlık faaliyetleri içerisinde okul müdürümüzle ile beraber yapmış olduğumuz piyasa araştırması sonucunda okulumuzun temizliği ve okulumuzdaki sıraların yenilerek öğrencilere hazır hale getirilebilmesi için Erzincan piyasasındaki esnaf arkadaşlar bizden 10-12 bin TL gibi bir para talep ettiler. Okulumuzun bütçesinde böyle güçlü bir para olmadığından dolayı okul müdürümüz ile birlikte neler yapabiliriz diye düşündük daha sonra okulumuza bizde katkı vererek öğrencilerimizle, okulumuzda çalışan hizmetli arkadaşlarımızla ve evdeki çocuklarımızla beraber katkı vererek okulumuzun temizliğini ve aynı zamanda sıraların yenilenerek 2015 2016 eğitim öğretim yılında öğrencilerimize hazır hale getirmek için şuanda çaba sarf ediyoruz. İnşallah 4-5 gün sonra okulumuz hazır bir hale gelmiş olacak. Okulumuzda 2015-2016 eğitim öğretim yılına gelecek olan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz rahat rahat edecekler."dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber