EPDK'dan hastalara jest

EPDK, yaşamlarını elektrikli cihazlara bağlı sürdüren vatandaşların, genel elektrik kesintisinden veya borcun ödenmemesi nedeniyle yapılan kesintilerden muaf tutulması kararı aldı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 02 Ağustos 2015 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EPDK'dan hastalara jest

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye'deki tüm elektrik dağıtım şirketlerine gönderdikleri yazıyla diyaliz destek ünitesi ve solunum cihazı gibi hayati önem taşıyan cihazları kullanan vatandaşların mağdur edilmemesini istediklerini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre EPDK Başkanı Yılmaz, evlerinde yaşamsal öneme sahip cihazlar bulunan vatandaşlardan, elektrik kesintileri, borcun ödenmemesi ya da sehven kesinti nedeniyle EPDK'ya şikayetlerin geldiğini belirtti.

Bu kapsamda dağıtım şirketlerine yazı gönderdiklerini ifade eden Yılmaz, bu vatandaşların kesintiler nedeniyle mağdur edilmemelerini istediklerini dile getirdi.

"BU İŞ ŞAKAYA GELMEZ"

Dağıtım şirketlerinden, vatandaşların mağdur edilmemesi için azami özenin gösterilmesini istediklerini belirten Yılmaz, "Bu iş şakaya gelmez. İnsan hayatı kutsaldır ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Diyelim ki bu durumda olan bir abone borcunu ödeyemedi, mevzuattaki şartlar oluştu ve elektrik kesintisi yoluna gidildi. Bu durum telafisi imkansız zararlara yol açabilir. EPDK olarak bu duruma kayıtsız kalamayız" diye konuştu.

"BU BİR SOSYAL SORUMLULUK"

Yılmaz, bu tip aboneler için elektriğin sürekliliğinin sağlanmasının her şeyden önce bir sosyal sorumluluk olduğunu vurgulayarak, "Yazdığımız yazıda bu durumdaki abonelerin şirket veri tabanında kaydedilmesi, adreslerinin saha ekipleri tarafından kolaylıkla ayırt edilebilmesini sağlayacak önlemler alınmasını ve bu abonelerin kullandığı elektrik için yapılacak kesinti uygulamaları konusunda azami ölçüde dikkatli olunmasını istedik" ifadelerini kullandı.

"SEHVEN KESİNTİ KABUL EDİLEMEZ"

Özellikle sehven kesintinin, bu aboneler için asla yaşanmaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, dağıtım şirketlerinden gerekli önlemleri almasını ve insan sağlığını ilgilendiren her konuda azami gayret göstermesini beklediklerini kaydetti.

FELÇLİ UMUT'UN ELEKTRİĞİNİ KESMİŞLERDİ

Antalya'nın Aksu İlçesi'nde 7 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu tüm vücudu felç olan ve gerçek kimliği belirlenemediği için Umut adı verilen gencin yaşadığı evin elektriği, Şubat ayının dondurcu soğuğunda 427 liralık borç yüzünden kesilmişti.

Uzun süre Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda kalan Umut, Gülsüm Kabadayı tarafından koruyucu annelik statüsüyle bakım altına alınmıştı. Bu olaydan sonra kamuoyunda Gülsüm Anne olarak anılan Gülsüm Kabadayı, olayı basın mensuplarına gözyaşları içinde şöyle anlatmıştı: "Bu kez faturamız çok yüksek geldi. Herkes bundan şikayet ediyor zaten ve bize de 427 TL geldi. Ödeyemedik. Umut'un yatağından birçok malzemesine her şey elektrikle çalışıyor. Görevliye 'kesme' diye yalvardım. Ama benimle hiç konuşmadı bile, kesip gitti. Umut soğukta kaldı."

RUSYA'DA 'KUTSAL KADIN' İLAN EDİLMİŞTİ

Gülsüm annenin Rus olduğu sanılan Umut'un bakımını üstlenmesi büyük ilgi görmüş, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanı ve Rus vekiller Gülsüm Anne'yi ziyaret etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber