Koalisyonda gözler liderlere çevrilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç koordinasyonunda yürütülen heyetler arası koalisyon görüşmelerinin sonuncusu bugün saat 13.00'te Ankara Palas'ta yapılacak. İlk dört görüşmede, neredeyse tüm konu başlıklarının müzakere edilmesine karşın, tarafların birbirine yakınlaşamadığı öğrenildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Ağustos 2015 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koalisyonda gözler liderlere çevrilecek

MERİÇ TAFOLAR

Alınan bilgilere göre Ak Parti'nin görüşmeler için kullandığı "istikşafi" sözcüğüne karşı çıkan CHP kurmayları, "keşif amaçlı" anlamına gelen sözcüğün, işin önemini azalttığına dikkati çekiyor. CHP, artan şiddet olaylarıyla birlikte hükümet kurulması konusunda daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini savunuyor.

Orta yol bulunamadı

Bazı toplantılarda, çeşitli kavramlar üzerinde uzun tartışmalar yaşanırken, taraflar kavramların tanımında bile anlaşmaya varamadı. Bir toplantıda, "milli irade" kavramı üzerine heyet üyelerinin saatlerce görüş beyan ettiği, ancak orta yol bulunamadığı öğrenildi.

CHP kulislerinde, Ak Parti'nin MHP ile yaptığı görüşmelerde erken seçim şartıyla MHP destekli azınlık hükümeti için anlaşmaya varıldığı konuşuluyor. Bu anlaşma çerçevesinde Nisan 2016'da seçime gidileceği de iddia ediliyor. CHP kurmayları, böyle bir seçeneğin çatışmalı ortamı artıracağına işaret ediyor. bugünkü görüşmenin ardından genel başkanlara kapsamlı birer rapor sunulacak. Bu raporlar ışığında ilk görüşmeyi 13 Temmuz'da yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında ikinci görüşmenin yapılıp yapılmayacağı konusunda gayrı resmi temaslar sürdürülecek.

CHP'li Haluk Koç: Kazanana kadar dönelim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber