Doğu ve Güneydoğu'da dün geceki asayiş olayları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2015 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu ve Güneydoğu'da dün geceki asayiş olayları

Doğalgaz boru hattında patlayıcı bulundu

- Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde, Türkiye-İran doğalgaz boru hattına teröristlerce yerleştirilen patlayıcı imha edildi
AĞRI (AA) - Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinden geçen Türkiye-İran doğalgaz boru hattına terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen patlayıcı, etkisiz hale getirildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Sarıcan köyü Susuztepe mevkisinde Türkiye-İran doğalgaz boru hattına terör örgütü PKK mensupları tarafından yerleştirilen patlayıcının, güvenlik güçlerince tespit edildiği belirtildi.

İncelemede, patlayıcının, 5 kilogramlık piknik tüpüne alüminyum nitrat yerleştirilerek hazırlandığının belirlendiği kaydedilen açıklamada, "Olayın fark edilmesiyle İlçe Jandarma Komutanlığı ve patlayıcı madde uzmanları tarafından gaz akışı kesilmek suretiyle, patlayıcı etkisiz hale getirilmiştir. Doğalgaz boru hattında herhangi olumsuz durum oluşmamış ve gaz akışı yeniden başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Çukurca Jandarma Komutanlığına taciz ateşi

- Güvenlik güçleri saldırıya anında karşılık verdi
HAKKARİ (AA) - Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığına terör örgütü PKK mensuplarınca taciz ateşi açıldı.

Edinilen bilgiye göre, bir grup terör örgütü üyesi, ilçe merkezindeki jandarma komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesi üzerine kaçan teröristler, gecenin karanlığından faydalanarak izlerini kaybettirdi.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edilerek teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Mardin'de teröristler 2 aracı ateşe verdi

- Nusaybin-Midyat karayolunda araçları durduran teröristler, 1 tanker ve 1 kamyonu yaktı
MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde yol kesen teröristler, durdurdukları 2 aracı ateşe verdi.

Alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı bir grup, akşam saatlerinde Nusaybin-Midyat karayolu Beyazsu Mahallesi mevkisinde, yoldan geçen araçları durdurdu. Araçlardan sürücülerini ve yolcularını indiren teröristler bir süre örgüt propagandası yaptıktan sonra 1 tanker ve kamyonu ateşe vererek bölgeden uzaklaştı.

Bagok Dağı'ndaki ormanlık alana doğru kaçan teröristler, bölgedeki GSM vericilerini de tahrip etti.

Kulp İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına taciz ateşi

- Teröristler, Kulp İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açtı
- Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da, bölücü terör örgütü PKK mensupları, Kulp İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile Silvan Barajı'na saldırı düzenledi.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü mensupları, Yeni Mahalle'deki İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına iki ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açtı.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine teröristler karanlıktan faydalanarak uzaklaşırken, saldırıda can kaybı yaşanmadı.

Öte yandan, Silvan Barajı ve Babakaya Jandarma Karakolu'na uzun namlulu silahlarla açılan taciz ateşine, güvenlik güçleri anında karşılık verdi.

Can kaybının yaşanmadığı saldırıda, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Nazımiye Cemevi yol yapım çalışması durduruldu

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de, Nazımiye Cemevi'nin yol yapım çalışmalarının terör saldırıları nedeniyle durdurulduğu bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Tunceli-Erzincan karayolunda terör örgütü mensuplarınca yakılan araçlar arasında, İl Özel İdaresi tarafından kiralanan ve Nazımiye Cemevi yolunun yapımı için malzeme taşıyan bir kamyonun da bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, "Yanarak Pülümür Çayı'na uçan kamyon ve taşıdığı malzeme kullanılamaz hale gelmiş, malzemenin ulaşmaması ve yolun kapalı olması nedeniyle Nazımiye Cemevi yol yapım çalışması durmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Tunceli-Erzincan karayolu Söğütlü Çeşme mevkisinde yol kesen teröristler, 31 Temmuz'da 2 kamyon ve bir tırı ateşe vermişti.

Savaş uçaklarını izinsiz görüntüleyenlere soruşturma

- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, askeri uçakların faaliyetlerinin izinsiz çekilerek, yayınlanmasıyla ilgili soruşturma başlattı
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da savaş uçaklarının faaliyetleri ve askeri bölgenin görüntülerinin izinsiz çekilerek, yayınlanmasına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, askeri uçakların faaliyetlerini ve askeri bölgeyi izinsiz görüntüleyip, yazılı ve görsel medyada yayınlayan kişiler hakkında 2565 sayılı "Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Kanunu'na Muhalefet" suçundan soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki askeri uçakların faaliyetlerinin ve askeri bölgenin fotoğraf ve görüntüsünün izinsiz olarak alınması, yazılı ve görsel medyada yayınlanması ile ilgili olarak 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Kanununu'na muhalefet suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca ilgili ve sorumlu kişiler hakkında soruşturma başlatılmakla, Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2015/2641 numaralı soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

Muş'ta terör örgütü operasyonu

MUŞ (AA) - Muş'un Varto ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince özel harekat polislerinin desteğiyle belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda A.T, B.Ö. ve A.I. gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramada örgütsel doküman ele geçirildi.

Tunceli-Erzincan karayolunun ulaşıma kapatılması

ERZİNCAN (AA) - Tunceli Valiliği tarafından Tunceli-Erzincan karayolunun ulaşıma kapatılmasının ardından Erzincan'dan Tunceli'ye gitmek isteyen çok sayıda araç geri dönmeye başladı.

Yolun kapalı olduğunu bilmeyen sürücüler Erzincan-Erzurum karayolu 38. kilometresi Üzümlü-Tunceli yol ayrımına girerek Tunceli'ye gitmek istedi. Sürücüler yolun kapalı olduğunu öğrendikten sonra geri döndü. Bazı sürücüler yol kenarlarında yolun yeniden ulaşıma açılmasını beklerken diğer sürücüler ise alternatif yolları kullandı.

Cuma gününden beri yolun açılmasını bekleyen kamyon sürücüleri, uzun bir süre daha yolun açılmayacağını öğrendikten sonra yaklaşık 350 kilometre daha fazla olan Sivas güzergahını kullanmaya başladı.

Kamyon sürücüsü Dursun Karayiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 gündür yolda mahsur kaldığını belirterek "Cuma günü 07.00'dan beri buradayım. Dört gündür oradaydım. Şimdi döndüm, gidiyorum. Erzurum'dan Gaziantep'e gidiyordum. Şimdi alternatif yol kullanacağım. Terör olayı bana en az bin liraya mal oldu, manevi sıkıntısı ise hariç" diye konuştu.

Temel Babur ise olaylar nedeniyle işlerinin aksadığını kaydederek "Tam 3 gündür yol açılacak diye Pülümür'de bekliyoruz. Yolun açılma imkanı yokmuş. Ayın 15'ine kadar yol trafiğe kapalıymış. Ondan sonrası da ne olacağı belli değil. Ben Tunceli'ye gidip oradan eşya alıp Artvin'e gidecektim ama olaylarla birlikte o adamların da bizim de işimiz aksadı" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber