Paralel yapıyla ilişkisi olan asker emekliye sevk edilecek

YAŞ gündeminde karara bağlanacak başlıklar arasında, paralel yapılanmanın TSK'ya sızma girişimlerine karşı alınacak önlemler de bulunuyor. Paralel yapıyla ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle haklarında inceleme yapılan personelin durumu da, Şura'da karara bağlanacak. Aralarında general rütbesinde isimlerin de olduğu bir kısım personelin, bu kapsamda emekliye sevk edilmesi bekleniyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Ağustos 2015 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel yapıyla ilişkisi olan asker emekliye sevk edilecek

Mahmut GÜRER

Yüksek Askeri Şura toplantıları Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Şura'nın ilk günündeki toplantı 'Çok gizli toplantı' uyarısıyla Genelkurmay Karargahı Çakmak Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ), yaz dönemi olağan toplantıları dün Genelkurmay Karargahı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında başladı. Yarın tamamlanacak olan Şura'nın ilk gününde orgeneral ve korgeneral atamalarına ilişkin durum ele alındı.

HULUSİ AKAR DÖNEMİ

YAŞ'ta Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in emekliye ayrılması nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Türkiye'nin 29. Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor.

SIZMALARA KARŞI ÖNLEM

YAŞ gündeminde karara bağlanacak başlıklar arasında, pararlel yapılanmanın TSK'ya sızma girişimlerine karşı alınacak önlemler de bulunuyor. Paralel yapıyla ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle haklarında inceleme yapılan personelin durumu da, Şura'da karara bağlanacak. Aralarında general rütbesinde isimlerin de olduğu bir kısım personelin, bu kapsamda emekliye sevk edilmesi bekleniyor.

BALYOZ SANIKLARI SIRADA

YAŞ'ta, Balyoz Davası'nda beraat edenlerden rütbede yükselme sırasına giren ve terfi bekleyen "Albay" rütbesindeki 46 personelin durumunun ise bugün değerlendirilmesi öngörülüyor. Yüksek Askeri Şura'da alınan kararlar yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber