Demirtaş'tan PKK'ya: Hiçbir gerekçe sunmadan silahları susturun

Demirtaş PKK'ya "Silahları susturun, hiçbir gerekçe sunmadan" diye seslendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Ağustos 2015 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş'tan PKK'ya: Hiçbir gerekçe sunmadan silahları susturun

NAMIK DURUKAN

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, PKK'nın silahlı eylemlerini eleştirerek, "PKK'nin hiçbir silahlı eylemi, şiddet eylemi bizim işimize yaramaz, işimize de gelmez. Silahları susturun, hiç gerekçe sunmadan; PKK'nin, 6 milyonluk halk iradesinin başarabileceğini görmesi ve silahları susturması lazım" dedi. Demirtaş, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de "Kan dökülmeye başlayınca Bahçeli'nin yüzüne can geldi" yanıtını verdi. Demirtaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün yapacağı görüşmenin seçim ittifakı değil geleceği belirlemeye yönelik bir görüşme olacağını kaydetti.

Bir grup gazeteciye değerlendirmede bulunan Demirtaş, "Çatışmaların durmasına yönelik yaptığınız çağrılar yanıt buldu mu?" sorusuna "Sayın Başbakan yanıt verdi; son terörist kalıncaya kadar operasyonlar devam edecek. 90'lı yıllardaki söyleme benzer, Çiller döneminin siyasetini andıran bir tarzla. KCK'den de Remzi Kartal'ın bir açıklaması oldu, 'çözüm sürecinde müzakereye ve ateşkese hazırız' diye. Kamuoyu ağırlıklı olarak bu yönlü çağrılara devam ederse, ben sonuç alınabileceğini düşünüyorum." yanıtını verdi.

Demirtaş, Ceylanpınar'da iki polisin şehit edilmesi konusunda "Şüphesiz PKK'nin hiçbir silahlı eylemi, şiddet eylemi bizim işimize yaramaz, işimize de gelmez. Silah ve şiddetin arttığı dönemlerde siyasetin sesi gür çıkamaz. Keşke PKK hiçbir askeri eylem içinde olmasaydı. Keşke Ceylanpınar, Suruç olmasaydı. Keşke Kandil bombalanmasaydı. PKK'nin Ceylanpınar'la ilgili kendi içinde etkili bir soruşturma yürütmesi ve sonuçlarını kamuoyuna açıklaması gerekir. Görünen o ki kendi açıklamalarında da yerelden çok kirli bir infaza benziyor. Hükümet Ceylanpınar'ı ateşkesin bittiği eylem olarak tanımlıyor. Kimler tarafından yapıldığının anlaşılması lazım" dedi.

Demirtaş, "PKK eylemi neden hemen üstlendi?" sorusuna "Tahminim o ki PKK kendi merkezine gelen bilgilerle eylemi sahiplendi. Sonra belki de yapılan incelemede bunun çok da temiz bir eylem olmadığı ortaya çıkınca soruşturmalık olabileceği daha iyi anlaşıldı" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber